Κριτικά και α-τοπα για τις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ν. Θεσπρωτίας | Γράφει ο Κ. Τσόδουλος

Υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Όπως γνωρίζεις τα δύο τελευταία χρόνια όλοι οι θεσμοί λειτούργησαν κάτω από πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες, υγειονομικές, εκπαιδευτικές κοινωνικοοικονομικές δηλαδή στο πλαίσιο αυτού που με «αφέλεια» βαφτίστηκε “κρίση”. Παρόλο όμως που το πλαίσιο ήταν ασφυκτικό και δεν άφηνε σημαντικά περιθώρια στην ανάπτυξη δράσεων, εκτιμώ ότι καταφέραμε και λειτουργήσαμε συνδικαλιστικά, με πολιτικό σκεπτικό και ευθυκρισία.

Η άποψη ότι ο σημερινός κόσμος βρίσκεται σε κρίση έχει το “σκηνικό” της, ενώ παράλληλα αναπτύσσονται ρητορικές με διαφορετικό σημαινόμενο για τον καθέναν μας. Μήπως έχει έρθει η στιγμή να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα; Ποιος μιλά για κρίση; Ποιος μιλά για κρίση περισσότερο αυτή τη στιγμή; Που; Σε ποιόν; Με ποιον τρόπο; Με ποιες θεάσεις, αφετηρίες και στοχεύσεις; Ποια είναι τα άτομα οι ομάδες συμφερόντων, οι χώρες που επικαλούνται την κρίση και επιμένουν σ’αυτήν ή την «χρησιμοποιούν»; Η “αναπαράσταση” της κρίσης και η ρητορική που οργανώνει, έχουν πάντα σκοπό τον προσδιορισμό με σκοπό τον περιορισμό μια σοβαρότερης και πιο ασαφούς απειλής η οποία στην πραγματικότητα δεν έχει ούτε μορφή ούτε κανόνα.

Σε όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και τους συναδέλφους ήμουν παρών. Υπήρχαν στιγμές, που σε ζητήματα κυρίως αρχών και αξιών διαφωνήσαμε, αλλά στηρίξαμε κάθε συλλογική απόφαση, όπως τα έχει αποφασίσει ο κλάδος και στη λογική μια κριτικής πέρα από τα καθιερωμένα.

Συναδέλφισσα συνάδελφε ,
Θεωρώ ότι στα χρόνια που με τη δική σας υποστήριξη και ψήφο υπηρέτησα τον Σύλλογο από τη θέση τόσο του Γραμματέα, όσο και του αντιπροέδρου, διεκδίκησα με έντιμο τρόπο τα δίκαια αιτήματά σας και στάθηκα/με άξια δίπλα σας μέσα στα πλαίσια μιας επανα-πολιτικοποίησης.

Ήμουν η φωνή και το στήριγμα Όλων των Συναδέλφων/φισσων. Μια φωνή κριτική, ά-τοπη, που διεκδικεί τη διαφορά σε όλους τους τομείς, ξεσκεπάζοντας και θέτοντας σε κριτική, το θεσμικό λόγο και την ρητορική του.

Λειτούργησα με γνώμονα το δίκαιο και τη δικαιοσύνη γνωρίζοντα τη συμπληρωματικότητά τους.

Με Δημοκρατία και Σεβασμό προς όλα τα μέλη του Δ.Σ. πορεύθηκα/με με ειλικρίνεια και εντιμότητα απέναντί σας αποδεικνύοντας με τη στάση μου/μας την υπευθυνότητά μου. Τόσο στο θέμα των Αιρετών με την Παραίτησή μου, όσο και στο ζήτημα της Αξιολόγησης βγήκα καθαρά υποστηρίζοντας με σθένος τις ψηφισμένες αποφάσεις του κλάδου, όπως και κάθε άλλη απόφαση. Δεν έβαλα τις ιδεολογικές μου καταβολές πάνω από τους συναδέλφους/φισσες, προσπαθώντας να πετύχω την ενότητα και πιστεύω ότι αυτό πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε γνωρίζει ότι η εξουσία είναι παντού και πουθενά και μας διαμορφώνει χωρίς ιδεολογικές διακρίσεις.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Δεν διακατέχομαι/μαστε από κυβερνητικά ή αντικυβερνητικά σύνδρομα, αλλά έχοντας σταθερές διαχρονικά απόψεις και θέσεις, με σκοπό την διαφύλαξη της ενότητας και της αξιοπιστίας του κλάδου, με ρεαλιστικές/κριτικές προτάσεις. Η στείρα άρνηση και η ανυπακοή στα πάντα φέρνει ήττες, ενώ ο διάλογος και ο δίκαιος αγώνας φέρνει μικρές ή μεγάλες νίκες.

Η μόνη δύναμη που έχω/με και με/μας οδηγεί είναι διαρκής σχέση εμπιστοσύνης που χτίσαμε από την πολύχρονη συμπόρευση μαζί σου/σας, η οποία ήρθε να επισφραγιστεί μέσα από πράξεις και όχι λόγια.

Όσο θα ανανεώνετε αυτή η σχέση θα συνεχίσω/σουμε να αγωνίζομαι/μαστε για το καλό όλων των συναδέλφων/φισσων και για την προάσπιση των συμφερόντων σας και όχι για προσωπικό ή ιδεολογικό –παραταξιακό όφελος γιατί: ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΗ ΚΊΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ
ΠΡΩΤΟΒΆΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΊΑΣ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Σπυρίδων
ΑΣΗΜΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ του Παναγιώτη
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΈΛΛΗ του Θωμά
ΒΕΛΛΙΟΥ ΕΛΕΝΗ του Νικολάου
ΓΚΛΑΒΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αλεξάνδρου
ΘΩΜΑΖΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Μιχαήλ
ΖΑΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ του Ευαγγέλου
ΖΗΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Γεωργίου
ΚΑΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ του Βλασίου
ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Θεοδοσίου
ΜΠΙΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Μιχαήλ
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΕΛΕΝΗ του Αθανασίου
ΝΤΑΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Θεοδώρου
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ του Σπυρίδων
ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αλεξάνδρου
ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΕΛΙΑ) του Γεωργίου
ΤΣΌΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΆΚΟΣ του Ιωάννη

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του Δημητρίου
ΚΟΥΡΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ του Γεωργίου
ΚΑΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Βλασίου

Για ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ στη Γ.Σ. της ΔΟΕ
ΜΠΙΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Μιχαήλ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αλεξάνδρου
ΣΦΑΚΙΑΝΑΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΕΛΙΑ) του Γεωργίου
ΤΣΟΔΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Ιωάννη
ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑποστόλουIn this article

Join the Conversation