Ήπειρος | Αναρτώνται οι πίνακες για ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών – Μειωμένες οι αιτήσεις

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ηπείρου είναι μειωμένος κατά 6 εκατ. λόγω μικρής συμμετοχής

Oλοκληρώνεται η εξέταση των φακέλων των Νέων Αγροτών και σύμφωνα με πληροφορίες εντός της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η ανάρτηση των προσωρινών εντάξεων από τις κατά τόπους διαχειριστικές αρχές.

Μετά την ανάρτηση θα ακολουθήσει διάστημα 15 ημερών για υποβολή τυχόν ενστάσεων και στη συνέχεια θα αρχίσει η καταβολή της πρώτης δόσης που φτάνει έως τις 28 χιλ. ευρώ.

Στο εν λόγω πρόγραμμα ύψους 520 εκατ. έχει ενταχθεί και η Ήπειρος που όμως δεν κάλυψε το σύνολο των αιτήσεων. Λόγω μεγάλης ζήτησης ο αρχικός προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 105 εκατ. Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Ηπείρου είναι μειωμένος κατά 6 εκατ. λόγω μικρής συμμετοχής.

Ωστόσο και λόγω της μεγάλης ζήτησης σε πανελλαδικό επίπεδο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προγραμματίζει ακόμη μια δράση Νέων Αγροτών αυτή τη φορά για γεωργικές εκμεταλλεύσεις με μικτή παραγωγική κατεύθυνση.

Δυνατότητα ένταξης είχαν περίπου 1000 νέοι αγρότες όμως οι ενδιαφερόμενοι είναι μόλις 750. Στις περιφέρειες με τη μεγαλύτερη ζήτηση κατατάσσονται Κρήτη, Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία.



In this article

Join the Conversation