Αυξάνονται τα κρούσματα και ο δείκτης θετικότητας

Στο 5,25% ο δείκτης θετικότητας στη Θεσπρωτία

Αυξάνονται καθημερινά οι φωνές ανησυχίας από τους επιστήμονες για νέο κύμα πανδημίας το οποί βρίσκεται στην έναρξή του. Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν την επαναφορά της μάσκας σε χώρους με συνωστισμό κάτι που προς το παρόν αποκλείει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η οποία επιμένει ότι δεν θα ληφθούν μέτρα το επόμενο διάστημα και εκτιμά ότι η κατάσταση είναι απολύτως διαχειρίσιμη.

Η αύξηση των κρουσμάτων όπως αποτυπώνεται τις μέρες αυτές οδηγεί σε περισσότερες νοσηλείες όχι όμως και στην ανάγκη για εντατική θεραπεία, κάτι που δεν προκαλεί πίεση στα νοσοκομεία.

Το τελευταίο 24ωρο στη χώρα επιβεβαιώθηκαν 10.528 νέα κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 94 ενώ καταγράφηκαν εννέα ακόμη θάνατοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία γεωγραφικής κατανομής του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο επιβεβαιώθηκαν 172 νέα κρούσματα με τις αυξητικές τάσεις να καταγράφονται προς στιγμήν κυρίως στην Πρέβεζα, την Άρτα και την Θεσπρωτία.

Η κατανομή αναλυτικά

Νομός Άρτας 26
Νομός Θεσπρωτίας 30
Νομός Ιωαννίνων 71
Νομός Πρέβεζας 45

Σημαντική αύξηση καταγράφουν οι δείκτες θετικότητας σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα. Στην Ήπειρο ο υψηλότερος δείκτης –αγγίζει σχεδόν το 10%- έρχεται από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας όπου τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται και αυξημένος αριθμός κρουσμάτων.

Την εβδομάδα από τις 13 Ιουνίου μέχρι και τις 19 του μήνα το ποσοστό θετικότητας στην χώρα ήταν 8.77% σε σύνολο 601.239 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag).

Στο Νομό Άρτα το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται σε 5,23%, στο Νομό Θεσπρωτίας σε 5,25% στο Νομό Ιωαννίνων σε 3,9% και στο Νομό Πρέβεζας σε 9,1%.



In this article

Join the Conversation