Τον επόμενο μήνα τα διόδια στην Εγνατία Οδό

Τον επόμενο μήνα πρόκειται να λειτουργήσουν οι επτά νέοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί. Το κόστος συντήρησης της Εγνατίας υπολογίζεται σε...

Τον επόμενο μήνα πρόκειται να λειτουργήσουν οι επτά νέοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός έχει ήδη προκηρυχθεί. Το κόστος συντήρησης της Εγνατίας υπολογίζεται σε 60 – 70 εκατομμύρια ευρώ ετησίως και είναι ανάγκη το ποσό αυτό να εξευρεθεί από τα διόδια. Η Εγνατία Οδός είναι ένας δρόμος που έχει αλλάξει τα δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα και την Ηπειρο, αφού, πριν την κατασκευή της για να φτάσει κάποιος από την Ηγουμενίτσα στον Εβρο χρειαζόταν να διανύσει 820 χιλιόμετρα, κάνοντας 12 ώρες διαδρομή, ενώ ετησίως θρηνούσαμε 80 – 90 νεκρούς. Σήμερα, η διαδρομή καλύπτεται σε 6 ώρες και προκαλούνται 6 – 8 ατυχήματα τον χρόνο. 

Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που διαμαρτύρονται για τα διόδια (μεταξύ των οποίων και εμείς), ενώ πρόσφατα κίνηση πολιτών της Παραμυθιάς με ανακοίνωση τους διεκδικούν την αλλαγή του χωροταξικού των διοδίων της Τύριας. Την σχετική ανακοίνωση μπορείτε να την διαβάσετε από εδώ. Τα διόδια στην Τύρια δεν ανήκουν στην λίστα με τα 7 που που θα λειτουργήσουν στον επόμενο μήνα.

In this article

Join the Conversation