Ανδρέας Σπυρόπουλος | «Το όραμα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για μια δίκαιη κοινωνία»

Aπο την παρουσίαση του βιβλίου «Σοσιαλισμός και πολιτική εξουσία σήμερα»

Στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Σοσιαλισμός και πολιτική εξουσία σήμερα»-επτά διακεκριμένων επιστημόνων- που επιμελείται ο Χρύσανθος Τάσσης, έδωσε το παρόν και μίλησε ο Γραμματέας Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Κήπο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ο κ. Σπυρόπουλος αναφερόμενος στο βιβλίο υπογράμμισε ότι «εστιάζει στη στρατηγική του σοσιαλισμού σήμερα, έναν στόχο που διαπερνά κόμματα της ευρύτερης σοσιαλιστικής οικογένειας».

Στη συνέχεια ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα το σοσιαλδημοκρατικό όραμα αρχίζει να διαμορφώνεται σε διαφορετικό χρόνο κατά τη δεκαετία του 80, συμπυκνώνοντας δημοκρατικά, εθνικά και κοινωνικά αιτήματα για τη μεγάλη πλειοψηφία των μη προνομιούχων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας».

Το ΠΑΣΟΚ, όπως τόνισε, «σφράγισε με τις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις του την περίοδο της Μεταπολίτευσης και παρά τα δύσκολα χρόνια που προηγήθηκαν με λάθη και αποφάσεις σκληρές,δεν απεμπόλησε το όραμα για μια δίκαιη κοινωνία, για ισότητα και οικονομική ευημερία για τους πολλούς».

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχει πρωτοστατήσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η πρόταση για στέγαση και το δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Τέλος ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο για τις πέντε προκλήσεις που θέτει ο επιμελητής του βιβλίου για το ΠΑΣΟΚ σήμερα υπογραμμίζοντας το σημαντικό ζήτημα της ανανέωσης του κόμματος, την παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων όσον αφορά το κοινωνικό κράτος και τη στήριξη που αυτό πρέπει να παρέχει στους πολίτες, την αναβάθμιση του ΕΣΥ που στήριξε την πανδημία και την ανάγκη δημιουργίας κοινωνικών κατοικιών και τις δίκαιες εργασιακές σχέσεις.In this article

Join the Conversation