4 Έπιπλα που θα Κάνουν το Σπίτι σου Πολυτελές και Πλούσιο

Προτάσεις

Ας κάνουμε ένα πείραμα: σήκωσε το βλέμμα σου από την οθόνη και άφησέ το να περιπλανηθεί στους χώρους του σπιτιού σου. Τι νιώθεις βλέποντάς τους; Αν δε σε κατακλύζουν αισθήματα αγαλλίασης και ενθουσιασμού με το θέαμα, τότε σίγουρα θα πρέπει να κάνεις κάποιες αλλαγές.

Θα νιώσεις τη διάθεσή σου να φτιάχνει και την ψυχολογία σου να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, αν ξυπνάς ή αν γυρίζεις σε ένα σπίτι που σε κάνει να νιώθεις όμορφα και μόνο που το βλέπεις.

Υπάρχουν μερικά μοντέρνα έπιπλα που, πέρα από την πρακτική λειτουργία τους, είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε να ομορφαίνουν κάθε χώρο και να δημιουργούν μια αίσθηση πλούτου και εντυπωσιασμού. Παρακάτω θα βρεις 4 τέτοια έπιπλα που θα φέρουν μια νέα αύρα στο σπιτικό σου.

  1. Τραπεζαρία

Η τραπεζαρία είναι ένας χώρος που πολλοί άνθρωποι παραλείπουν, όταν το σπίτι τους είναι μικρό. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, αν έχεις έστω και μια γωνίτσα ελεύθερη και δεν ξέρεις τι να την κάνεις, για να γεμίσει, η τραπεζαρία είναι η τέλεια λύση! Ακόμα και ένα μικρό καφέ ή μαύρο, κυκλικό ή ορθογώνιο τραπέζι με τέσσερις καρέκλες είναι αρκετά, για να φανεί ότι όχι μόνο το σπίτι σου είναι μεγάλο αλλά ότι παραθέτεις δείπνα συχνά.

  1. Μπαρ

Μιας και αναφερθήκαμε σε επίσημα δείπνα, τι χρειάζεται μετά από ένα τέτοιο; Ένα ποτηράκι αλκοόλ, για να κλείσει χαλαρά και ξέγνοιαστα η βραδιά. Αυτό προϋποθέτει ότι θα έχεις μια αξιόλογη συλλογή από μπουκάλια. Δεν χρειάζεται να αγχωθείς για αυτό. Ένα καλό λευκό κρασί, ένα ουίσκι και ένα λικέρ είναι μια καλή αρχή. Αυτά όμως θα πρέπει να βρίσκονται σε σημείο που να φαίνονται. Μια μικρή επιδαπέδια ραφιέρα στο σαλόνι ή στην τραπεζαρία μπορεί να αναδείξει τη συλλογή σου. Αν θέλεις, μπορείς να πας αυτήν την ιδέα ένα βήμα παραπέρα, αγοράζοντας δύο σκαμπό μπαρ με πλάτη και τοποθετώντας τα αντίκρυ το ένα από το άλλο μπροστά από τα ποτά.

  1. Πολυθρόνα

Οι διθέσιοι και τριθέσιοι καναπέδες είναι η πρώτη επιλογή πολλών ανθρώπων για το σαλόνι τους, καθώς έτσι εξασφαλίζουν χώρο και θέσεις για περισσότερους επισκέπτες. Αν εσένα σε ενδιαφέρει να φανεί ο χώρος σου πιο πολυτελής, αξίζει να αρχίσεις να κοιτάς για πολυθρόνες. Αν και μόνο ένας μπορεί να κάτσει εκεί, προσδίδουν μια ποικιλία στον χώρο, καθώς «παίζεις» με έπιπλα διαφόρων μεγεθών, σχεδίων και χρωμάτων. Μάλιστα, μπορείς να τους «τρελάνεις» όλους, αγοράζοντας μια πολυθρόνα που όχι μόνο είναι αναπαυτική αλλά κάνει και μασάζ.

  1. Επιδαπέδια φωτιστικά

Το φωτιστικό δαπέδου είναι ένα ακόμα είδος διακοσμητικού επίπλου που δε δέχεται τη δέουσα προσοχή, γιατί θεωρείται από πολλούς μη απαραίτητο: από τη στιγμή που ένα δωμάτιο λαμβάνει φως από τα φωτιστικά οροφής ή τους πολυελαίους, πολλοί είναι εκείνοι που δε θέλουν να δώσουν χρήματα για επιπλέον πηγές φωτός. Παρόλα αυτά, τα φωτιστικά δαπέδου όχι μόνο γεμίζουν τον κάθε χώρο με άπλετο φως, αλλά επίσης αποτελούν εντυπωσιακά διακοσμητικά. Θα βρεις επιδαπέδια φωτιστικά με περίτεχνα σχέδια και σκαλίσματα, κατασκευασμένα με διάφορα υλικά, όπως αλουμίνιο, ξύλο και άλλα.

In this article

Join the Conversation