Αντώνης Μπέζας: Oι αγρότες στη Θεσπρωτία αντιμετωπίζουν τις οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής

Ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:« Οι συνεχείς αυξήσεις του ΦΠΑ, του αγροτικού ρεύματος και των καυσίμων, οι αυξήσεις των εισφορών του ΕΛΓΑ,...

Ο πρώην Υφυπουργός Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:« Οι συνεχείς αυξήσεις του ΦΠΑ, του αγροτικού ρεύματος και των καυσίμων, οι αυξήσεις των εισφορών του ΕΛΓΑ, οι μειώσεις των αποζημιώσεων και οι καθυστερήσεις στην καταβολή τους, η έλλειψη ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, αλλά και η απουσία συγκροτημένου σχεδίου από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργείου, προκαλούν ασφυξία στους αγρότες μας.

Πέρα όμως από τα κοινά προβλήματα σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, οι αγρότες στη Θεσπρωτία αντιμετωπίζουν επιπλέον τις οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στο τομέα των έργων αγροτικής υποδομής.Όπως προέκυψε από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» (2007- 2013) και με τη δικαιολογία ότι τα συγκεκριμένα έργα δε συνεισφέρουν «στην καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και την αγροτική ανάπτυξη της χώρας» , απένταξε πρόσφατα και ακύρωσε εν κρυπτώ δύο αναγκαία αρδευτικά έργα, που αποτελούσαν αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση αρδευτικού έργου Σκάλας Φιλιατών Ν. Θεσπρωτίας – Β΄ Φάση» που είχε ενταχθεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» με προϋπολογισμό 2.6 εκατ. ευρώ και το «Αρδευτικό έργο Σπαθαραίων Ν. Θεσπρωτίας» που είχε ενταχθεί με προϋπολογισμό 3.4 εκατ. ευρώ.Η απαράδεκτη αυτή πρακτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να κατεδαφίζει συνεχώς στη Θεσπρωτία, πρέπει να σταματήσει. Οι επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, και μάλιστα σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο για την οικονομία σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μικροκομματικών σκοπιμοτήτων ».

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!