Β. Γιόγιακας | “Η σημερινή κυβέρνηση έβαλε τέλος στην αυθαιρεσία για τις χρήσεις γης στις περιοχές Natura”

+ΒΙΝΤΕΟ

Η Κυβέρνηση κάνει πράξη το σχέδιο για τη μετάβαση της χώρας σε ένα «πράσινο» μοντέλο ανάπτυξης, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά την ομιλία του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημείωσε ότι το πολυνομοσχέδιο είναι συμβατό με την κυβερνητική στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την «πράσινη μετάβαση», την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τη σταδιακή απεξάρτηση από τον λιγνίτη.

Υπογράμμισε ότι η σημερινή Κυβέρνηση ήταν αυτή που έβαλε τέλος στην αυθαιρεσία σχετικά με τις χρήσεις γης στις περιοχές Natura 2000, αδειοδότησε επενδύσεις ΑΠΕ τριπλάσιας ισχύος σε σχέση με την περίοδο 2015 – 2019 και εισήγαγε προς ψήφιση πρωτοβουλίες όπως ο πρώτος Εθνικός Κλιματικός Νόμος, το σχέδιο για την απολιγνιτοποίηση της χώρας και το πλαίσιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

«Αυτά από μόνα τους δείχνουν ότι για αυτή την κυβέρνηση ο σεβασμός στο Περιβάλλον δεν είναι μια αφηρημένη αξία. Είναι μια ευκαιρία να κάνουμε τις ζωές – τις δικές μας και των παιδιών μας – καλύτερες.», είπε ο βουλευτής Θεσπρωτίας ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

In this article

Join the Conversation