Απογραφή πληθυσμού. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη!

Στις 10 Μαίου θα ξεκινήσει η απογραφή του πληθυσμού της χώρας (εώς 24 του ίδιου μήνα). Η επιχορήγηση που θα δίνεται σε κάθε κοινότητα των δήμων του «Καλλικράτη»...

Στις 10 Μαίου θα ξεκινήσει η απογραφή του πληθυσμού της χώρας (εώς 24 του ίδιου μήνα). Η επιχορήγηση που θα δίνεται σε κάθε κοινότητα των δήμων του «Καλλικράτη» θα εξαρτάται από τον αριθμό των καταγεγραμμένων κατοίκων της βάσει της νέας απογραφής.
 
Είναι σημαντικό χρέος μας να βρεθούμε την ημέρα εκείνη στον Δήμο Σουλίου για να απογραφούμε. Η λιγοστή επιχορήγηση (ΣΑΤΑ) που έπαιρνε το κάθε χωριό μας δεν έφτανε να γίνει κανένα έργο υποδομής παρά μόνο συντήρησης και αυτά με δυσκολία! Αν θέλουμε πραγματικά να υπάρξει κάποια ελάχιστη έστω ανάπτυξη και να καλυτερέψουν τα πράγματα του τόπου μας, πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά την επίσκεψή μας την ημέρα εκείνη στο χωριό. Θα ενισχύσουμε την οικονομική δυνατότητα της κοινότητάς μας και θα μπορέσουμε να δούμε καλύτερο το χωριό μας και γενικά τον Δήμο μας.

Πολλοί από εμάς ερχόμενοι στον δήμο μας στις γιορτές ή την περίοδο του καλοκαιριού δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι υπάρχει πρόβλημα ύδρευσης στο πατρικό μας σπίτι (σε μια περιοχή με την υψηλότερη βροχόπτωση στην Ελλάδα). Ακόμη βρίσκουμε το εσωτερικό οδικό δίκτυο να βρίσκεται σε κακή κατάσταση, τον δημοτικό φωτισμό ελλιπή, κ.α.

Αρχίζουμε τότε να τα βάζουμε με τους δημοτικούς και κοινοτικούς άρχοντες του δήμου μας, θεωρώντας τους υπευθύνους για αυτή την κατάσταση (σε πολλά μπορεί να έχουμε δίκιο). Εδω όμως έχουμε και εμείς μεγάλη ευθύνη. Περά από την αδρανοποίηση σχετικά με τα δρώμενα του τόπου μας, δεν είχαμε ούτε την ευαισθησία να απογραφούμε στον τόπο μας το 2001 στερώντας έσοδα που θα γινόταν έργα για τον δήμο μας περίπου 2000-2500 ευρώ ανά άτομο την δεκαετία. Σας αναφέρω χαρακτηριστικά ότι μια πενταμελής οικογένεια, με την απογραφή της στον τόπο καταγωγής της, θα φέρει έσοδα στον δήμο, π.χ. για την δημιουργία 100 μέτρων καινούργιου δικτύου ύδρευσης ή την ασφαλτόστρωση 100 μέτρων χωματόδρομου ή μια μελέτη ανάδειξης ενός ιστορικού χώρου. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη, μπορεί να ζούμε σε αστικά κέντρα αλλά εάν θέλουμε να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι για την ανάπτυξη του τόπου μας, εάν θέλουμε κάποια στιγμή να γυρίσουμε πίσω όχι σαν επισκέπτες αλλά σαν μόνιμοι κάτοικοι σε ένα τόπο που θα υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, θα πρέπει να απογραφούμε το 2011 στον ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ.

In this article

Join the Conversation