Οι αντίπαλοι της ΚΑΕ Παραμυθιά στην Γ΄ Εθνική και η τροποποιητική προκήρυξη

Τι αλλαγές υπάρχουν

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στο μπάσκετ, με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να κανει γνωστή την τροποποιητική προκήρυξη του πρωταθλήματος.

Αντίπαλοι της Παραμυθιάς στον 4ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής θα είναι οι IBC , Αλμυρός, Σοφάδες, Τρίκαλα, Αμπελώνα, Αχέρων Καναλακίου, Αγριά Βόλου, Νίκαια 2012, Ανόρθωσις Βόλου, Παραμυθιά, Άμφισσα και Τιτάνες Παλαμά.

Η άνοδος θα είναι φέτος πιο δύσκολη υπόθεση, αφού δεν θα ανεβαίνει απευθείας ο πρωταθλητής κάθε ομίλου, αλλά θα ακολουθήσουν play-offs με χιαστί αγώνες των 4 πρώτων κάθε ομίλου (1ος-4ος, 2ος-3ος ). Συνολικά θα ανέβουν στη Β’ Εθνική 6 ομάδες.

Όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα αγωνιστούν σε play-out και θα υποβιβαστούν συνολικά απ’ όλους τους ομίλους 35 ομάδες!

Οι αλλαγές στην προκήρυξη προκύπτουν κατόπιν της αναδιάρθρωσης κατηγοριών που αποφασίστηκε. Συγκεκριμένα από το 2023-2024, η Α1 και Α2 ανδρών θα διεξάγεται με 14 ομάδες η κάθε κατηγορία, η Β’ Εθνική σε 3 ομίλους και σύνολο ομάδων 38, η Γ’ Εθνική σε 5 ομίλους και 61 ομάδες σύνολο.

Από το 2024-2025 οι ομάδες των εθνικών κατηγοριών συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο. Έτσι η Α1 και Α2 θα έχουν και πάλι από 14 ομάδες, η Β’ Εθνική θα διεξάγεται σε 2 ομίλους των 14 ομάδων ο κάθε όμιλος και η Γ’ Εθνική σε 4 ομίλους των 14 ομάδων ο καθένας.

Δείτε ολόκληρη την τροποποίηση της προκήρυξης




In this article

Join the Conversation