Πόσοι τουρίστες έρχονται, από ποιες χώρες και πόσα χρήματα αφήνουν στην Ήπειρο

Το ΙΝΣΕΤΕ χαρτογραφεί τα χαρακτηριστικά του τουρισμού

«Ποιος πάει πού; Πόσο μένει; Πόσα ξοδεύει;»… Το ΙΝΣΕΤΕ χαρτογραφεί τα χαρακτηριστικά του ελληνικού τουρισμού δίνοντας έμφαση στην πορεία των Περιφερειών της χώρας και τις αγορές.

Ο τουρισμός πήρε ξανά μπρος. Η ανάλυση των στοιχείων για την Ήπειρο ωστόσο αναδεικνύει δύο αρνητικές πρωτιές.

Στην Ήπειρο καταγράφεται η χαμηλότερη δαπάνη ανά επίσκεψη καθώς υπολογίζεται στα 299 ευρώ και επίσης καταγράφεται η ελάχιστη διάρκεια παραμονής η οποία ανέρχεται στις 4,6 διανυκτερεύσεις.

Οι δύο αυτοί δείκτες είναι οι χαμηλότεροι μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας.

Η Ήπειρος βρίσκεται στην έβδομη θέση των επισκέψεων –όχι ιδιαίτερη καλή- καθώς οι τουρίστες υπολογίζονται στις 425 χιλιάδες.

Κύρια αγορά για την Ήπειρο παραμένει η Αλβανία με 60 χιλιάδες επισκέψεις, ακολουθεί η Γερμανία με 38 χιλιάδες επισκέψεις και το Ηνωμένο Βασίλειο με 32 χιλιάδες επισκέψεις.

Στις διανυκτερεύσεις η Ήπειρος κατέχει την 10η θέση μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας καθώς αυτές ανέρχονται σε 1.972 χιλ. έχοντας ως κύριες αγορές την Γερμανία (387 χιλ.), το Ην. Βασίλειο (233 χιλ.) και την Ιταλία (167 χιλ.).

Η Ήπειρος κατέχει επίσης την δέκατη θέση στις εισπράξεις από τον τουριστικό κλάδο καθώς αυτές ανήλθαν στα 127 εκατομμύρια ευρώ.

Τις κυριότερες πηγές αποτελούν το Ην. Βασίλειο (21 εκατ. €), τη Γερμανία (20 εκατ. €) και την Αλβανία (13 εκατ. €).In this article

Join the Conversation