“Τρένο” η Εθνική στο Ευρωμπάσκετ U16, υπο την καθοδήγηση του Βαγγέλη Ζιάγκου. Σήμερα ο ημιτελικός .

Τι δηλώνει ο Παραμυθιώτης Ομοσπονδιακός τεχνικός

Η Εθνική Παίδων έφτασε στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ U16 που γίνεται στα Σκόπια, πετυχαίνοντας μεγάλη νίκη-ανατροπή επί του Ισραήλ που προηγήθηκε ακόμα και με 14 πόντους διαφορά κι σήμερα (19/8) απέναντι στη Λιθουανία θα διεκδικήσει την πρόκριση της στον τελικό!

O Ομοσπονδιακός τεχνικός, Παραμυθιώτης Βαγγέλης Ζιάγκος, έστρεψε άμεσα όλα τα φώτα πάνω στα παιδιά που πρωταγωνίστησαν στο παρκέ, τους παίκτες του.

«Τα παιδιά αυτά αξίζουν το σεβασμό, την αγάπη και την προσοχή όλων μας γιατί, εκτός των άλλων, έχουν πολλά να μας διδάξουν», τόνισε ο προπονητής της Εθνικής Παίδων στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ και συνέχιζε:

«Παίξαμε ένα ημίχρονο μακριά από τα στάνταρντ μας. Επιτρέψαμε στο Ισραήλ να χτίσει αυτοπεποίθηση και από δικές μας αμυντικές δυσλειτουργίες και τη δική μας αναποφασιστικότητα στο πίσω μέρος του γηπέδου τους δώσαμε χώρο και χρόνο να σουτάρουν με 9/20 τρίποντα, να ελέγξουν τα ριμπάουντ, να τρέξουν το γήπεδο και να φέρουν το ρυθμό στα μέτρα τους.

Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ανεβάσαμε την επιθετικότητα στην άμυνά μας, κερδίσαμε τις επαφές, κυνηγήσαμε όλες τις διεκδικούμενες μπάλες, σταματήσαμε το επιθετικό τους ριμπάουντ και ανεβάσαμε ταχύτητα σε όλη μας τη συμπεριφορά. Καθοριστικός παράγοντας, το γεγονός ότι δεν χάσαμε ούτε την ψυχραιμία μας ούτε την πίστη μας για όσα μπορούμε να πετύχουμε μέσα στο παιχνίδι.»In this article

Join the Conversation