Τηλεφωνικές προσπάθειες εξαπάτησης επιχειρήσεων της Θεσπρωτίας καταγγέλλει το Επιμελητήριο

Ανακοίνωση

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ΚΑΛΕΙ τις επιχειρήσεις μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεχτικά σε οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία δεχθούν και στην οποία θα τους ζητείται, είτε η χορήγηση, είτε η επιβεβαίωση του τραπεζικού τους λογαριασμού και των κωδικών τους πρόσβασης με διάφορες προφάσεις όπως π.χ. δήθεν εξέταση αίτησης ή έγκρισης αιτήματος στο FUELPASS ή ENERGYPASS κλπ.

Ήδη έχουν καταγραφεί προσπάθειες εξαπάτησης συναδέλφων σας και τα άτομα που καλούν εμφανίζονται να γνωρίζουν στοιχεία της επαγγελματικής σας δραστηριότητας!

Ιδιαίτερη προσοχή θα δίνεται ακόμη και σε τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιούνται δήθεν από τραπεζικούς οργανισμούς που επιθυμούν να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία σας.

Όπως ενημερώνουν τακτικά οι τραπεζικοί φορείς, ουδέποτε θα κληθείτε από αυτούς τηλεφωνικά για να χορηγήσετε τα αυστηρά προσωπικά στοιχεία σας και στοιχεία που αφορούν την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των συναλλαγών σας.

Σας προτρέπουμε να διατηρήσετε τα στοιχεία των ατόμων που θα σας καλέσουν, για να τα προωθήσετε άμεσα στην Αστυνομία και σε καμία περίπτωση να μην χορηγήσετε το παραμικρό στοιχείο σας, όσο κι αν ισχυρίζονται ότι είναι επείγον να απαντήσετε αμέσως.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας



In this article

Join the Conversation