Στην Eurohoops Academy ο Βύρωνας Βατσιος

Η ανακοίνωση της ακαδημίας

Η Eurohoops Academy Λεοντείου ανακοινώνει την απόκτηση του Βύρωνα Βάτσιου, ο οποίος θα αποτελέσει μέρος του project της ομάδας μας.

Ο Βύρων Βάτσιος έχει γεννηθεί στις 14/02/2000, έχει ύψος 1,92μ. και αγωνίζεται κυρίως ως Small Forward. Το ταλέντο, αλλά και οι πλούσιες εμπειρίες του από τις Εθνικές Κατηγορίες, θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς τόσο για τη Eurohoops Academy Λεοντείου, όσο και για ολόκληρο το Πρωτάθλημα της Γ’ ΕΣΚΑ. Η σπουδαία αυτή μεταγραφική κίνηση της ομάδας μας, αποδεικνύει τις προοπτικές με τις οποίες χτίζει το μέλλον της ο Τεχνικός Διευθυντής της Eurohoops Academy, Κωνσταντίνος Μελέτης.

Βάτσιος: «Το Eurohoops μοιάζει με όαση για κάθε νέο αθλητή»
Ο Βύρων Βάτσιος μίλησε για πρώτη φορά στο eurohoops.net ως μέλος της Eurohoops Academy Λεοντείου: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για το νέο βήμα στην καριέρα μου. Ο coach Κωνσταντίνος Μελέτης μου μίλησε για το project και για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει η ομάδα. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο coach Λευτέρης Καλογήρου έχουν τεράστια εμπειρία στο χώρο και ξέρουν τον τρόπο για να αναδεικνύουν τα καλύτερα στοιχεία κάθε αθλητή. Το Eurohoops μοιάζει με όαση για κάθε νέο αθλητή με φιλοδοξίες».

Το γεγονός ότι θα αποτελέσω μέλος ενός οράματος του EuroLeague Legend, Θοδωρή Παπαλουκά ήταν το μεγαλύτερο κίνητρο για να έρθω στη Eurohoops Academy Λεοντείου!

Ο ταλαντούχος Small Forward αναφέρθηκε, επίσης, στους νέους του στόχους: «Το Eurohoops είναι ένα τεράστιο μπασκετικό brand σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στόχος δικός μου, των συμπαικτών μου και ολόκληρης της ομάδας είναι να αναδείξουμε την αξία του και σε αγωνιστικό επίπεδο, φέρνοντας ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο άμεσο μέλλον. Μέσα από σκληρή δουλειά, θέλουμε να εξελιχθούμε και να βοηθήσουμε την ομάδα να ανελιχθεί σε κάθε επίπεδο».

WHO IS WHO
Βύρων Βάτσιος

Ύψος: 1,92 | Θέση: SF | Ημερομηνία Γέννησης: 14/02/2000

Ο Βύρων Βάτσιος αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίπεδο ανδρών σε ηλικία 15 ετών στην Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ με την ΚΑΕ Παραμυθιάς. Τη σεζόν 2016-2017 πήρε το βάπτισμα του πυρός στις Εθνικές Κατηγορίες, καθώς αποτέλεσε μέλος του ΠΑΣ Γιάννινα. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΑΓΣ Ιωαννίνων στη Γ’ Εθνική, ενώ κατέκτησε και το Πρωτάθλημα Εφήβων της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Με την ενηλικίωσή του μετακόμισε στην Αθήνα για χάρη της Ένωσης Ιλίου, με την οποία αγωνίστηκε τη σεζόν 2018-2019 και 2019-2020 στη Β’ και στη Γ’ Εθνική. Στη δεύτερη σεζόν του στο Ίλιον προσέθεσε ένα ακόμη μετάλλιο στη συλλογή του, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο Τουρνουά Νέων της ΕΣΚΑ. Τη σεζόν 2020-2021 συνέχισε στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με την ομάδα του Ερμή Σχηματαρίου. Τη σεζόν 2021-2022 αγωνίστηκε με την ιστορική ομάδα του Ιωνικού Νέας Φιλαδέλφειας στην Α’ ΕΣΚΑ.In this article

Join the Conversation