Από τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη

+Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Ήρωα Μάρκου Μπότσαρη στο Παλαιοχώρι από το Ίδρυμα Αίγλης και Δημητρίου Μπότσαρη και το Σύλλογο “Οι Φίλοι Σουλίου”.

Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, παρουσία μεταξύ άλλων του βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρου Καλογιάννη, των Δημάρχων Δωδώνης και Σουλίου Χρήστου Ντακαλέτση και Γιάννη Καραγιάννη αντίστοιχα, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Σουλίου Γεώργιου Ντάγκα, Δημοτικών Συμβούλων των 2 δήμων, του πρ. Υπουργού Αντώνη Μπέζα, εκπροσώπων των τοπικών στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών καθώς και εκπροσώπων συλλογών και φορέων. 

Η προτομή φιλοτεχνηθηκε από τον γλύπτη Χαράλαμπο Νεονάκη και ειναι μια χορηγία του ιδρύματος Δημητρίου και Αίγλης Μπότσαρη με συνδρομή του συλλόγου “Οι φιλοι του Σουλίου”.

Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Όμιλός  Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης Σουλίου και σε σχετική δήλωση, μεταξύ άλλων αναφέρει “Το Δ.Σ. και τα μέλη του Ομίλου Σουλιωτών συγχαίρουμε για τις δημιουργικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες το Ίδρυμα Αίγλης και Δημητρίου Μπότσαρη και το Σύλλογο, Οι Φίλοι Σουλίου. Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές της εκδήλωσης για τη μεγάλη τιμή που μας έκαναν, να μας προσκαλέσουν στην εξαίρετη αυτή εκδήλωση για να αποδώσουμε τιμές καθώς και για την άψογη οργάνωση και φιλοξενία που μας επιφύλαξαν. Η σημασία της ημέρας και της εκδήλωσης αυτής για τον Όμιλό μας είναι μεγάλου συμβολικού και ιστορικού χαρακτήρα χάρη στην ευγενική δωρεά τόσο του Προέδρου της Βουλής όσο και στην προσφορά του απογόνου των Μποτσαραίων, κ. Κίτσο Μπότσαρη, που αποτελεί για εμάς εκδήλωση ύψιστης τιμής και αξίας.”

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
In this article

Join the Conversation