Δράσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς για την μνήμη του ευεργέτη Θεμιστοκλή Ρίγγα

Ανακοίνωση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς, θέλοντας να εκφράσει τη βαθιά ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του αείμνηστου Ευεργέτη του Σχολείου Θεμιστοκλή Ρίγγα, υλοποίησε κατά το σχολικό έτος 2021-2022 τις παρακάτω δράσεις-ενέργειες.

Ίδρυσε Βιβλιοθήκη-Αναγνωστήριο σε χώρο του Σχολείου και έδωσε το όνομα Θεμιστοκλής Ρίγγας. Ο Σύλλογος Διδασκόντων διέθεσε το ποσό που είχε περισσέψει από πρόγραμμα Erasmus περασμένων ετών και το κληροδότημα Θ. Ρίγγα διέθεσε το απαραίτητο ποσό για την αγορά των δερμάτινων καναπέδων της βιβλιοθήκης. Ο Νικόλαος Πασιάς (γονέας μαθήτριας), φιλοτέχνησε το πορτραίτο του Ευεργέτη και ο Γρηγόριος Λιόλιος ( γονέας) έκανε την τοιχογραφία . Τους ευχαριστούμε θερμά.

Ανέλαβε την πρωτοβουλία και έκανε τις απαραίτητε ενέργειες ,έτσι ώστε ,από το σχολικό έτος 2022-2023, το Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς, να μετονομαστεί σε: 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς – « Θεμιστοκλής Ρίγγας». Αναμένεται η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Έκανε πρόταση στον Δήμο Σουλίου ,να μεταφερθεί η μπρούτζινη προτομή του Ευεργέτη του Σχολείου, από την αυλή του Σχολείου Βούλγαρη, στο Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς, όπου είναι και η φυσική του θέση.

Για τον σύλλογο διδασκόντων
Ο διευθυντής
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ



In this article

Join the Conversation