Η Ν.Ε. Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ, για την 3η Σεπτέμβρη.

Δελτίο τύπου

Η 3η Σεπτέμβρη είναι μια μέρα ορόσημο για την πολιτική ιστορία της χώρα μας.

48 χρόνια μετά, η ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ παραμένει και σήμερα επίκαιρη και η εφαρμογή της είναι η λύση για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας μας.

Παραμένει και σήμερα ο φάρος των αρχών μας, των αξιών μας, παραμένει ο μοναδικός δρόμος για την κοινωνική συνοχή και την δημοκρατία μας.

Την 3η Σεπτέμβρη του 1974, μέσα στα αποκαΐδια της χούντας, η ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ,  συμπύκνωνε λέξη-λέξη τους αγώνες, τους πόθους, τις αγωνίες και τις ελπίδες δεκαετιών του ελληνικού λαού. Τους αγώνες για αξιοπρέπεια και δημοκρατία.

Σήμερα μέσα στην δίνη των πολλαπλών κρίσεων που περνάει η πατρίδα μας, μέσα στο άρρωστο κλίμα των παρακολουθήσεων και των προσβολών των ατομικών ελευθεριών, η ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, δείχνει τον δρόμο για την επιστροφή στις αξίες. Για την επιστροφή της εμπιστοσύνης στους θεσμούς που τόσο έχουν αποδομηθεί με τις τακτικές της σημερνής κυβέρνησης.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές, αποτελούν ευθεία προσβολή των  ατομικών δικαιωμάτων και πλήττουν τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου στον πυρήνα τους. Αναδεικνύουν και το δημοκρατικό καθήκον του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε μια μεγάλη ανατροπή προσφέροντας ξανά ελπίδα στην ελληνική κοινωνία, με τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της 3ης Σεπτεμβρίου.

Το ΠΑΣΟΚ 48 χρόνια μετά παραμένει, το φωτεινό μονοπάτι για το προοδευτικό μέλλον της χώρας που θα οδηγήσει σε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας. Το μονοπάτι του Ανδρέα “για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες”.
In this article

Join the Conversation