Η “Ταξική Πορεία” Θεσπρωτίας για το εργατικό δυστύχημα με 2 νεκρούς

Ανακοίνωση

Την Κυριακή το απόγευμα, μετά από έκρηξη σε μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας έξω από το Καναλάκι Πρεβέζης, δύο εργάτες 41 και 49 ετών έχασαν τη ζωή τους για τα κέρδη της Εργοδοσίας και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.

Δε φταίει ούτε η κακιά η ώρα, ούτε οι εργαζόμενοι πάλι που μπορεί να έκαναν λάθος! Είναι άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα στη μεγάλη λίστα με αίμα ελλήνων και ξένων εργαζομένων που δίνουν τις ζωές τους στον βωμό των κερδών του ντόπιου και ξένου Κεφαλαίου. Ξανά Κυριακή και ξανά στην ευρύτερη περιοχή, τα ‘ατυχήματα’ και τα ‘δυστυχήματα’ πληθαίνουν και αυτό δεν είναι τυχαίο! Οι αμέτρητες ώρες αδιάκοπης δουλειάς (προφανώς και Κυριακή), σε άκρως επικίνδυνες συνθήκες που φτάνουν τα όρια της εξάντλησης, τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας ακόμα και σε επικίνδυνες δουλειές, η εγκληματική πολιτική του κεφαλαίου που αντιμετωπίζει τον εργάτη σαν αναλώσιμο υλικό και το θάνατό του σαν παράπλευρη απώλεια. Εκεί βρίσκονται οι πραγματικές αιτίες που οδήγησαν και στο χθεσινό δυστύχημα.

Όπως και στα προηγούμενα περιστατικά, έτσι και τώρα το κράτος ‘τρέχει’ σε συλλήψεις των υπευθύνων (πρόεδρος και αναπληρωτής διευθυντής παραγωγής) για να παίξει το ρόλο του προστάτη των εργαζομένων και να φορτώσει μόνο σε αυτούς τις ευθύνες κρύβοντας τις ακόμη βαθύτερες και τον πραγματικό ρόλο που έχει το ίδιο το κράτος ως μηχανισμός του Κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων.

Οι εργάτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα και από κανέναν παρά μόνο από τον δικό τους οργανωμένο αγώνα – από τη δική τους μαζική πάλη! Το έγκλημα πρέπει να απαντηθεί με αγώνα άμεσα και να καταγγελθεί μαζικά σε όλους τους εργαζόμενους και στο λαό.

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση, για λογαριασμό Κεφαλαίου-Εργοδοσίας εφαρμόζει το αντεργατικό τερατούργημα Χατζηδάκη που μεταξύ άλλων καταργεί το 8ωρο και χτυπάει το δικαίωμα των εργαζομένων να οργανωθούν και να αντισταθούν στην εγκληματική πολιτική. Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους το εργοδοτικό έγκλημα. Μόνη λύση για να ζήσουμε είναι να αγωνιστούμε!

Να δηλώσουμε μαζικά και αποφασιστικά ότι η εργατική τάξη δε θα θυσιαστεί στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου!
Μόνο η πάλη των εργαζομένων μπορεί να βάλει φραγμό στην εγκληματική πολιτική του συστήματος!
Να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας!
Κάτω τα χέρια από τα εργασιακά δικαιώματα και τις κατακτήσεις!
Να διαδηλώσουμε μαζικά στη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη.In this article

Join the Conversation