Απόπειρες «Νιγηριανής» απάτης

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου σε απόπειρες «Νιγηριανής» απάτης στην περιοχή, καθώς πολίτες γίνονται αποδέκτες ηλεκτρονικών μηνυμάτων με τα οποία πληροφορούνται ότι δήθεν κληρονομούν τεράστιες περιουσίες και χρηματικά ποσά.

Οι αποστολείς των μηνυμάτων ζητούν από τους παραλήπτες να τους αποστείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού και πιστωτικής κάρτας προκειμένου να επιτευχθεί η συνεργασία τους και να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των χρηματικών ποσών.

Πολλές φορές και ύστερα από απαίτηση του θύματος, προσκομίζονται και έγγραφα, τα οποία δείχνουν αυθεντικά και επίσημα, εξαλείφοντας έτσι κάθε αμφιβολία του θύματος. Από τη στιγμή λοιπόν που το θύμα θα ανταποκριθεί, αρχίζει μια διαδικασία ανταλλαγής mail, τηλεφωνημάτων και επιστολών κάνοντάς τον να πιστεύει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του εν λόγω ποσού.

Ακριβώς όμως πριν την υποτιθέμενη μεταβίβαση των χρημάτων εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα (έκτακτος φόρος, απρόβλεπτο τέλος, πληρωμή κάποιου ενδιάμεσου υπαλλήλου, κ.τ.λ.) και ζητείται από το θύμα να καταβάλλει ποσό, το οποίο φυσικά καταλήγει στην τσέπη των επιτηδείων οι οποίοι στη συνέχεια εξαφανίζονται

Απο την ΕΡΤ

In this article

Join the Conversation