Από τον διήμερο εορτασμό της Αγίας Σοφίας στη Βρυσοπούλα Παραμυθιάς +BINTEO

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας με τις πολύτιμες αγιογραφίες


Εόρτασε λαμπρά ο ναός της Αγίας Σοφίας στη Βρυσοπούλα, το διήμερο 16 και 17 Σεπτεμβρίου 2022, όπου μετά από δύο χρόνια, οργανώθηκε, με μεγάλη επιτυχία είναι η αλήθεια, βραδινό και ημερήσιο πανηγύρι.

Κατά τον εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας μίλησε ο θεολόγος π. Ηλίας Μάκος, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η αγία Σοφία και οι τρεις θυγατέρες της Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη ” μας διδάσκουν το Ορθόδοξο φρόνημά μας να είναι ζωντανό, αληθινό, ειλικρινές. Είναι ανάγκη να δοκιμασθεί στην κάμινο της εφαρμοσμένης υπακοής στο θέλημα του Θεού”.

Και πρόσθεσε: “Συνεπάγεται, όπως στην περίπτωση της Σοφίας, της Πίστης, της Ελπίδας και της Αγάπης, τη θυσία του αμαρτωλού εγώ, απαιτεί τέλεια αυταπάρνηση”.

Συμμετείχαν ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου Σταυρούλα Μπραΐμη κ. ά.

Να σημειωθεί ότι με ενέργειες του π. Δονάτου Κώτση, των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και άλλων προσώπων, συντηρηθήκαν, από την Περιφέρεια Ηπείρου, οι πολύτιμες αγιογραφίες του ναού, ο οποίος απέκτησε εσωτερικά μια εμφανή αισθητική ωραιότητα.

Η.Μ




In this article

Join the Conversation