Την Κυριακή η Ημερίδα για την ιστορία του Σουλίου και το μέλλον των Σουλιωτοχωριών

Στον Αυλότοπο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλοτόπου Σουλίου «Η ΓΛΑΒΙΤΣΑ» διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥΛΙΟΥ- ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥΛΙΩΤΟΧΩΡΙΩΝ». Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αυλοτόπου την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 11 το πρωί, αμέσως μετά τη θεία λειτουργία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί, αρχικά οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι φίλοι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στο γοητευτικό φυσικό τοπίο του χωριού και του ευρύτερου Σουλιώτικου χώρου, θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί από τους επίσημους και στη συνέχεια θα μιλήσουν για το θέμα ο Ιστορικός – συγγραφέας κ. Ασημακόπουλος Νικόλαος, η Ιστορικός – συγγραφέας κ. Μπακογιάννη Λιάνα και ο φιλόλογος – συγγραφέας κ. Τσιρώνης Βαγγέλης. Την εκδήλωση θα διευθύνει ο δημοσιογράφος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» και το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων» (ΑΠΕ) – συγγραφέας κ. Τζίμας Σταύρος.

Μετά τη σχετική συζήτηση η ημερίδα θα κλείσει με παράθεση, κάτω από τις βαθύσκιωτες λεύκες στην αυλή του σχολείου, γεύματος με Σουλιώτικα εδέσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους και υπό τους λεβέντικους ήχους Σουλιώτικων και άλλων παραδοσιακών τραγουδιών της πατρίδας μας.
Καλούνται οι απανταχού Σουλιώτες, όσοι αισθάνονται Σουλιώτες και οι φίλοι μας να παραστούν στη σημαντική αυτή, θέλομε να πιστεύουμε, πολιτιστική εκδήλωση για το παρόν και το μέλλον του Σουλίου ομού μετά της ευρύτερης περιοχής των πέντε σημερινών και ιστορικών Σουλιωτοχωριών. (Σαμονίβα, Τσαγγάρι, Αυλότοπος, Κουκουλιοί, Φροσύνη)

Σημειώσεις:
1) Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σουλίου και της Περιφέρειας Ηπείρου.
2) Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εσωτερικό χώρο του σχολείου με όλα τα μέτρα πρόληψης και υγιεινής.
3) Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ευχαριστεί θερμά το Δήμο Σουλίου, την Περιφέρεια Ηπείρου καθώς και τις Σουλιώτισσες φαρμακοποιούς στην πόλη των Ιωαννίνων κ. Ναταλία Παπά του Χρήστου και Μαριάνθη Πανοπούλου του Βασιλείου για τη γενναιόδωρη οικονομική χορηγία τους

In this article

Join the Conversation