Σε επικίνδυνο παρκινγκ έχει μετατραπεί ο κόμβος του ΚΤΕΛ.

Σε επικίνδυνο παρκινγκ έχει μετατραπεί ο κόμβος του ΚΤΕΛ στον Γαλατά, αφού τα λεωφορεία και μεγάλα βαρέα οχήματα προτιμούν την στάθμευση ακριβώς στο σημείο που προβλέπεται η διέλευση...

Σε επικίνδυνο παρκινγκ έχει μετατραπεί ο κόμβος του ΚΤΕΛ στον Γαλατά, αφού τα λεωφορεία και μεγάλα βαρέα οχήματα προτιμούν την στάθμευση ακριβώς στο σημείο που προβλέπεται η διέλευση των αυτοκινήτων, στερώντας από τους διερχομένους οδηγούς την ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις του κόμβου.
Το φαινόμενο αυτό, εκτός από τους διερχόμενους οδηγούς, είναι επικίνδυνο και για τους επιβάτες και τους οδηγούς των λεωφορείων, αφού αναγκάζονται να λαμβάνουν τις αποσκευές τους πάνω στο δρόμο, ο οποίος, σημειωτέον, έχει κατασκευαστεί με σκοπό την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών.
Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως έχει προβλεφθεί σημείο για την στάση των λεωφορείων αλλά και των άλλων οχημάτων, αλλά όπως φαίνεται μένει αχρησιμοποίητο.
Στην σημερινή φωτογραφία, βλέπετε ένα λεωφορείο παρκαρισμένο και δίπλα του ένα παρκαρισμένο φορτηγό, ενώ στο κόκκινο πλαίσιο βλέπετε το κενό που υπάρχει για να περάσουν οι διερχόμενοι οδηγοί.  
Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε και την συμπεριφορά όλων εμάς ως οδηγοί, που δε τηρούμε τον ΚΟΚ που προβλέπει την κυκλική πορεία και επιλεγούμε να διερχόμαστε αντίθετα στον κόμβο.
Με όλα αυτά είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πώς δε έχει συμβεί ακόμα κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα, ενώ ελπίζουμε πως η κατάσταση θα διορθωθεί, πριν αυτό (το ατύχημα) συμβεί.
Τέλος, να σημειώσουμε πως η paramythia-online.gr έχει δεχτεί 6 αναφορές το τελευταίο μήνα από αναγνώστες που κατά καιρούς έχουν αντιμετωπίσει το παραπάνω φαινόμενο.

In this article

Join the Conversation