Συγχαρητήριο μήνυμα Δημοτικού Συμβουλίου προς εκπαιδευτικούς και μαθητές

Ο φετινός γιορτασμός των 190 χρόνων από το μοναδικό ’21, βρίσκει τη χώρα μας, σε μια πολύ κρίσιμη κατάσταση. Δυστυχώς, η γενιά του «Πολυτεχνείου» και του «Ψωμί -Παιδεία...

Ο φετινός γιορτασμός των 190 χρόνων από το μοναδικό ’21, βρίσκει τη χώρα μας, σε μια πολύ κρίσιμη κατάσταση. Δυστυχώς, η γενιά του «Πολυτεχνείου» και του «Ψωμί -Παιδεία – Ελευθερία», δεν ανταποκρίθηκε στις συνθήκες και τις απαιτήσεις τις εποχής. Έτσι, όπως γίνεται πάντοτε σε τέτοιες καταστάσεις, το βλέμμα και η ελπίδα στρέφεται πάντοτε στη γενιά που έρχεται.
Ο γιορτασμός της φετινής επετείου, μας έδωσε ακόμη την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι, η μελλοντική γενιά «πατάει γερά». Τα ιδεώδη του μεγάλου αγώνα του θρησκευτικού, κοινωνικού και πολιτικού ’21, διαχέονται στη σημερινή μαθητική κοινότητα, σε σας τους μαθητές.
Η συμμετοχή σας σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήσατε στα σχολεία σας με την καθοδήγηση των δασκάλων σας, τις παρελάσεις και άλλες δραστηριότητες, μας έκανε να αναπολήσουμε τα περασμένα μεγαλεία. Να ξαναθυμηθούμε τους ήρωες και τους αγώνες τους. Παράλληλα η συμπεριφορά σας, σ΄ αυτές τις εκδηλώσεις, αποτελεί για μας υπόσχεση ότι, όπως κάθε εποχή έχει τους δικούς της ήρωες, με τους δικούς της αγώνες σε κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο, έτσι και εσείς θα είστε πρωταγωνιστές του αγώνα για το καλό, την πρόοδο και την ευημερία της πατρίδας μας.
Η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου για όλα αυτά, σας συγχαίρουν και σας ευχαριστούν.

In this article

Join the Conversation