Απο αυριο τα τμήματα παραδοσιακού χορού του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Προδρομίου

Στο Κοινοτικό Γραφείο

Την έναρξη των παραδοσιακών χορευτικών τμημάτων παιδικού και ενηλίκων ανακοίνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Προδρομίου, με την πρώτη συνάντηση να πραγματοποιείται αυριο Κυριακή στις 18.00 (παιδικό) και 19.00 (ενηλίκων) στο Κοινοτικό Γραφείο Προδρομίου.

Ο παραδοσιακός χορός με το δημοτικό τραγούδι αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα και ζωντανότερα στοιχεία του λαϊκού μας πολιτισμού, ο οποίος δείχνει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο την ιδιομορφία αλλά και την ιδιοφυΐα ενός λαού. Με τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών στη παιδική ηλικία , τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας, καλλιεργούν τις ρυθμοκινητικές τους ικανότητες, γίνονται κάτοχοι των ιστορικών, παιδαγωγικών και αισθητικών αξιών και συμβάλλουν στη διατήρηση και τη διαιώνιση της λαϊκής μας παράδοσης.

Αντίστοιχα ωφέλη προσφέρει και στους ενήλικες, συμβάλλοντας στην έκφραση των συναισθημάτων, στη κοινωνικοποίηση, στη καλλιέργεια της πολιτιστικής συνείδησης.

Για τους Έλληνες οι εθνικοί χοροί έχουν μια ξεχωριστή σημασία. Οι χοροί αυτοί δεν σχεδιάστηκαν από κάποιον ειδικό, δεν τους γέννησε η φαντασία ενός ειδήμονα, αλλά τους έπλασε η ψυχή του λαού. Έγιναν από ανθρώπους οι οποίοι μη γνωρίζοντας ανάγνωση και γραφή και μη διαθέτοντας άλλη μόρφωση, χόρευαν και τραγουδούσαν για να ξεσκεπάσουν τα συναισθήματά τους.

Οι παραδόσεις των Ελλήνων παραμένουν, παρότι συνοδεύονται από έναν αγιάτρευτο καημό που βγαίνει από τα βάθη της ψυχής του λαού μας.
Η διατήρηση και η γνώση του λαϊκού πολιτισμού αφορά όλους μας!

In this article

Join the Conversation