Τοπική Οργάνωση ΝΔ Παραμυθιάς: η πολιτεία τιμωρεί μαχητές της ζωής κλείνοντας το σχολείο τους.

Η Τοπική Οργάνωση ΝΔ Παραμυθιάς καταγγέλλει την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που έχοντας ως μοναδικό στόχο και μέλημά της την εξοικονόμηση πόρων και τη δημιουργία του φτηνού σχολείου,...

Η Τοπική Οργάνωση ΝΔ Παραμυθιάς καταγγέλλει την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας που έχοντας ως μοναδικό στόχο και μέλημά της την εξοικονόμηση πόρων και τη δημιουργία του φτηνού σχολείου, προχώρησε σε συγχωνεύσεις, καταργήσεις και υποβιβασμούς σχολικών μονάδων χωρίς να μπει στην ουσιαστική διαδικασία της διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς.
Δεν έλαβε υπόψη τις ενστάσεις και αντιδράσεις, προβλήματα που δημιουργούνται σε μαθητές και γονείς, περιπτώσεις με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να τύχουν της ευαισθησίας και της προσοχής της.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και το Εσπερινό Γυμνάσιο της Παραμυθιάς, της πόλης μας, που με τόση ευκολία η Υπουργός αποφάσισε τη συγχώνευσή του με το αντίστοιχο γυμνάσιο της Ηγουμενίτσας…
Διόλου δε σκέφτηκε πως οι μαθητές που φοιτούν σε αυτό είναι εργαζόμενοι, μαχητές της ζωής που παλεύουν να νικήσουν τις δυσκολίες και να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για το μέλλον τους ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους.
Αντί η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό τους επιβραβεύοντας τις προσπάθειές τους, τους τιμωρεί κλείνοντας το σχολείο τους και υποχρεώνοντάς τους να μεταφέρονται καθημερινά στην Ηγουμενίτσα διανύοντας μια απόσταση πολλών χιλιομέτρων.
Πόσοι από αυτούς θα έχουν αυτή τη δυνατότητα!
Πόσοι άραγε, θα μπορέσουν να ακολουθήσουν το εξοντωτικό, απαγορευτικό πρόγραμμα!
Αυτό δεν αφορά τους κυβερνώντες! Προφανώς όχι.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι να κλείσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σχολεία, να συρρικνωθεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών στο ελάχιστο, να στοιβαχτούν οι μαθητές σε πολυπληθή τμήματα, να γίνει η Δωρεάν Δημόσια Εκπαίδευση όσο το δυνατόν πιο φτωχή και φθηνή για το Κράτος ερημώνοντας την ελληνική περιφέρεια.
Η απάντηση είναι σκληρή και ακούγεται από το στόμα του κάθε Έλληνα πολίτη. Ντροπή!
Σύσσωμη η τοπική κοινωνία της Παραμυθιάς με τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς αντιδρά στις ετσιθελικές αποφάσεις της Υπουργού με δυναμισμό κι αποφασιστικότητα, μην επιτρέποντας ενέργειες που υποβαθμίζουν και καταλύουν θεσμούς όπως η φοίτηση στα εσπερινά σχολεία και η διευκόλυνση όσων επιθυμούν να φοιτήσουν σ’ αυτά. Σ’ αυτή την προσπάθεια θα είμαστε κι εμείς ως κομματική οργάνωση παρόντες με την υπευθυνότητα κι ευαισθησία που απαιτείται.
Σε καμία περίπτωση δε θα επιτρέψουμε να κλείσει το εσπερινό γυμνάσιο της πόλης μας. Απαιτούμε η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ν’ ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημά μας και να ανακαλέσει μια άδικη απόφαση που δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.

In this article

Join the Conversation