Τίμησαν τις Σουλιώτισσες στο Ζάλογγο +Φωτογραφίες

Παρουσία του Ομίλου Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης Σουλίου

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου, τα «Ζαλόγγεια» 2022, αφιερωμένα εφέτος στη θυσία τόσο των Σουλιωτισσών του Ζαλόγγου όσο και των προσφύγων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.

Ως περιπλανώμενες πρόσφυγες οι Σουλιώτισσες έφθασαν στο Ζάλογγο με τα παιδιά τους, το 1803 και κυνηγημένες από τους ανελέητους εχθρούς τους, επέλεξαν τον ένδοξο θάνατο.

Τραγικά γεγονότα, που συνοδεύουν την προσφυγιά και όμοιες αυτοθυσίες Ελληνίδων διαδραματίστηκαν και το 1922, κατά την καταστροφή του ελληνισμού του Πόντου και της Μικράς Ασίας, μια μαύρη επέτειος, που εφέτος τιμώνται τα 100 χρόνια μνήμης της.

Σουλιώτες, Πόντιοι και Μικρασιάτες πρόσφυγες, ήταν σήμερα, εδώ, παρόντες, με φανερή τη συγκίνηση και το δέος, που προκαλεί η κορυφαία αυτή εκδήλωση Μνήμης και Τιμής, στη σκιά του επιβλητικού Μνημείου του Ζαλόγγου.

Ο Όμιλος Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης Σουλίου, συγχαίρουμε και ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Πρέβεζας, την οργανωτική επιτροπή για την άψογη οργάνωση και φιλοξενία και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Καμαρίνας, Θεόδωρο Δράκο, που για μια φορά ακόμη, τίμησε με την άοκνη προσφορά του, το όνομά του, τον τόπο του και τη σουλιώτικη καταγωγή του!

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, μνημείο και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται, μνημείο και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα, άτομα που στέκονται, μνημείο και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 14 άτομα, μνημείο και εξωτερικοί χώροι



In this article

Join the Conversation