Στα Γιάννενα κάνουν πάρτι για το ΕΚΑΒ και στην Παραμυθιά «άκρα του τάφου σιωπή»

Την στιγμή που στα Ιωάννινα δίνουν μάχη για το παράρτημα του ΕΚΑΒ της Τύριας, στην Παραμυθιά δεν ασχολείται κανείς. Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχ. Τιμοσίδης, προκειμένου...

Την στιγμή που στα Ιωάννινα δίνουν μάχη για το παράρτημα του ΕΚΑΒ της Τύριας, στην Παραμυθιά δεν ασχολείται κανείς. Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχ. Τιμοσίδης, προκειμένου ο νέος σταθμός να γίνει στην Τύρια και απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων κ. Μιχάλη Παντούλα, υποστηρίζει πως οι ανάγκες της Παραμυθιάς θα πρέπει να καλυφτούν από την Ηγουμενίτσα. Αυτό και αν είναι αστείο αφού μάλλον δεν υπολογίστηκαν σωστά τις αποστάσεις της Τύριας από τα 2 μεγάλα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και πια είναι η απόσταση της Παραμυθιάς από την Ηγουμενίτσα.
Επίσης ο κ. Τιμοσίδης λησμονά ή δεν γνωρίζει πως στα Ιωάννινα εκτός από τα νοσοκομεία και τις κλινικές, λειτουργεί ήδη σταθμός του ΕΚΑΒ, ο οποίος απέχει από την Τύρια μόλις 25’ της ώρας. Πάντως είναι περίεργη η σύμπτωση απόψεων μεταξύ Τιμοσίδη και Παντούλα.
Οι κινήσεις αυτές όμως μένουν αναπάντητες από Παραμυθιά μεριά… είτε από τον βουλευτή και ιατρό παρακαλώ κ. Κατσούρα, είτε από το Δημαρχείο, είτε από τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων, είτε από τους φορείς της πόλης. Δεν ασχολείται κανείς οπότε το να ανοίξει παράρτημα το ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά είναι μάλλον απίθανο. Το κατεστημένο των Ιωαννίνων κάνει κουμάντο στην Ήπειρο είτε μας αρέσει είτε όχι.
Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχ. Τιμοσίδης  απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  Μιχάλη Παντούλα σχετικά με τη λειτουργία Τομέα ΕΚΑΒ Τύριας, σημειώνει ότι ο οικισμός της Τύριας εξετάζεται από το Υπουργείο ως κατάλληλη θέση για την τοποθέτηση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.
Η εξέλιξη αυτή, σχολιάζει ο βουλευτής,  μπορεί να θεωρηθεί ως κατ’ αρχήν θετική. Στο Υπουργείο Υγείας εκκρεμεί προς απάντηση επιστολή του κ. Παντούλα σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Πολυδύναμου Ιατρείου στην Τύρια, την οποία ο κ. Τιμοσίδης επισκέφτηκε πρόσφατα όπου διαπίστωσε την ύπαρξη σύγχρονων υποδομών για τη φιλοξενία Τομέα ΕΚΑΒ και  Πολυδύναμου Ιατρείου.
Στην ίδια απάντηση ο υφυπουργός αναφέρει ότι για τον τομέα ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά θα δοθεί λύση εφόσον αυξηθούν τα διαθέσιμα πληρώματα στην Ηγουμενίτσα.

In this article

Join the Conversation