ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ | Να βοηθηθούν οι 88 μετανάστες, που ακόμη είναι κρατούμενοι!

Ανακοίνωση

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μεταφέρθηκαν οι 88 μετανάστες ανάμεσά τους και 20 παιδιά που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος δυτικά νοτιοδυτικά των Παξών, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους για μια καλύτερη ζωή και περισυνελέγησαν από δύο παραπλέοντα πλοία.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, που καλεί τους αρμόδιους να διασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσής τους σε κατάλληλο χώρο, “μέχρι στιγμής όλοι τους θεωρούνται κρατούμενοι και γι’ αυτό βρίσκονται ΟΛΟΙ στα κρατητήρια του λιμεναρχείου μέχρι να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Απαιτούμε από τις αρχές να εξασφαλιστούν έστω και καθυστερημένα ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για αυτούς τους βασανισμένους ανθρώπους. Είναι απαράδεκτο τα γυναικόπαιδα να στοιβάζονται στον ίδιο χώρο με όλους τους άλλους. Σοβαρές είναι οι ευθύνες του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής που είναι απόν ενώ θα μπορούσε έγκαιρα σε συνεννόηση με Περιφέρεια και Δήμο Ηγουμενίτσας να είχε εξασφαλίσει κατάλληλο χώρο διαμονής και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Η εργαλειοποίηση των κατατρεγμένων, η επικίνδυνη δράση των διακινητών, τα αιματηρά γεωπολιτικά παζάρια στις πλάτες των ξεριζωμένων, οδηγούν στην απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.

Εκτάκτως το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας αποφάσισε την παράδοση αγαθών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες και καλεί όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς του νόμου να προβούν σε αντίστοιχες κινήσεις, καθώς και τις αρμόδιες αρχές να λύσουν το πρόβλημα”.In this article

Join the Conversation