Στα “κάγκελα” οι γιατροί του νοσοκομείου Φιλιατών για μετακινήσεις, ελλείψεις προσωπικού και μέτρα στην υγεία

Ανακοίνωση

Το εργασιακό πλαίσιο της δουλειάς μας ελαστικποιείται με επικουρικούς, μετακινήσεις ,μπλοκάκι.

Το απέδειξε στα 3χρόνιαπανδημίας .Στο όνομα του « επείγοντος-έκτακτου και αναγκαίου» υπήρξε οδοστρωτήρας στα εργασιακά μας δικαιώματα.

Αποτέλεσμα σήμερα σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας να υπάρχουν ελλείψεις γιατρών ,νοσηλευτών.και να μη καλύπτονται οι εφημερίες βασικών κλινικών και χειρουργεία με λίστεςατελείωτης αναμονής.

Την ίδια περίοδο χιλιάδες χάθηκαν λόγω αυτής της εγκληματικής πολιτικής.

Το απέδειξε και τοαποδεικνύει με τις ανεδαφικές της παλινωδίες ,με φιρμάνια νέου ΕΣΥ.(προσωπικός γιατρός, άρση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης νοσοκομειακών γιατρών, φτωχοποίηση των μικρών ιδιωτώνκαι κυρίως νέων ιατρών με πρόσχημα την καλύτερη υγεία για τους πολίτες!!)

Η κυβέρνηση μεθοδευμένα απαξιώνει πλήρως την Δημόσια Υγεία με τερτίπια μπαλώματος τόσο στην πρωτοβάθμια(προσωπικός γιατρός πού η ίδια αμφισβητεί!) όσο και στα νοσοκομεία. Μετακινήσεις γιατρών να αποδυναμώνουν την στελέχωση κλινικών και αφήνοντας τούς πολίτες χωρίς περίθαλψη εξαναγκάζοντας τους να καταφεύγουν σε διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές για να βρουν την υγειά τους!

Η Ν.Δ. αδιαφορεί πλήρως, εγκληματικά για την υγεία των πολλών .

.Σχεδιάζει κατάργηση οργανικών θέσεων με μετατροπή των νοσοκομείωνσε ΝΠΙΔ ώστε η κρατική χρηματοδότηση να συρρικνωθεί μαζί με τα εργασιακά δικαιώματα και την υγεία των ευάλωτων πολιτών.
Ξεδιάντροπα αδιαφορεί για την υγεία του λαούκλείνοντας πάνω και κάτω από το τραπέζι συμφωνίες με επιχειρηματικούς ομίλους.
Απαιτούμε :

  • Να παρθούν πίσω τα«εντέλλεσθε» Να σταματήσουν τώρα τασχέδια αποδόμησης της Δημόσιας Υγείας .
  • Μαζικές ΜΟΝΙΜΕΣ προσλήψειςυγειονομικών στα Νοσοκομεία- Κ.Υ. της χώρας
  • Ανάπτυξη όλων των απαραίτητων υποδομών καιτον σύγχρονο εξοπλισμό τους
  • Αύξηση των αποδοχών των υγειονομικών
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής και εισφοράς για την Υγεία
  • Επιστροφή των υπό αναστολή εργασίας υγειονομικών
  • Ενταξη στα ΒΑΕ
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, γιατί η υγεία μας δεν είναι εμπόρευμα!
  • Πλήρη σεβασμό τωνδικαιωμάτων ασθενών και εργαζομένων στηνΥγεία.

Συμμετέχουμ εκαι καλούμε τον Θεσπρωτικό λαό σε ξεσηκωμό στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία(ΓΕΣΣΕ-ΑΔΕΔΥ) Τετάρτη 9 /11/2022
Συμμετέχουμε στην πανυγειονομική απεργία Πέμπτη 20/10/2022 και στο κάλεσμα της ΕΙΝΗ (Ένωση ιατρών νοσο/κώνΗπείρου) για συγκέντρωση 11.30π.μ.στην Περιφέρεια Ηπείρου-Γιάννενα.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ Γ.Ν. Φιλιατών.In this article

Join the Conversation