Προώθησαν τα τοπικά προϊόντα σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Η Περιφέρεια Ηπείρου βρέθηκε στη “Fruit Attraction” της Μαδρίτης και στη "Sial" του Παρισιού

Τη δυνατότητα σε Ηπειρώτες παραγωγούς να ενισχύσουν τον εξωστρεφή προσανατολισμό των επιχειρήσεων τους, προωθώντας τα προϊόντα τους σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές έδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετέχοντας τον μήνα Οκτώβριο σε δύο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, στη “Fruit Attraction” της Μαδρίτης και στη Sial του Παρισιού.

Η “Fruit Attraction” είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εκθέσεις φρούτων και σε αυτή συμμετείχαν επιχειρηματίες του κλάδου από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή για σύναψη εμπορικών συμφωνιών με ενδιαφερόμενους του κλάδου της εμπορίας φρούτων από διάφορες χώρες.

Η Sial είναι η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση Τροφίμων- Ποτών του κόσμου και στην αποστολή της Ηπείρου συμμετείχαν παραγωγοί με τυροκομικά, ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, χαβιάρι και βιολογικά φρούτα.

Η επισκεψιμότητα της Έκθεσης ήταν πολύ μεγάλη, με τους παραγωγούς της Ηπείρου να επιστρέφουν ικανοποιημένοι από τις συμφωνίες που έκλεισαν.

Την Έκθεση και το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντάς ο οποίος επικρότησε τις προσπάθειες προβολής και προώθησης των ηπειρωτικών προϊόντων και αντάλλαξε απόψεις με τους παραγωγούςIn this article

Join the Conversation