Ένας χρόνος χωρίς εκείνη | Γράφει το μέλος της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Παραμυθιάς, Μάριος Γαλανόπουλος.

.

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον αδόκητο θάνατο της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά. Ήταν 25 Οκτωβρίου 2021 όταν ενημερωθήκαμε ότι η Φώφη δεν ήταν πια κοντά μας. Η απώλειά της άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο Κίνημα που αγάπησε και υπηρέτησε.

Η ευγένεια και η απλότητα που σε χαρακτήριζαν «μάγευαν» και πάντοτε κέρδιζες τον σεβασμό κάθε συνομιλητή σου. Για όλους ήσουν η Φώφη και όχι η κόρη του Γεννηματά. Για την ελληνική πολιτική σκηνή, μόνο και μόνο αυτό αποτελεί τεράστιο πολιτικό κατόρθωμα. Από το 2015 και την εκλογή σου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παλέψεις για να κρατήσεις όρθια μια Παράταξη που ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Τα κατάφερες και χάρη σε εσένα, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Στο σύντομο πέρασμά σου από τη ζωή, έμελλε να γίνεις φωτεινό παράδειγμα για όλες τις γυναίκες που παλεύουν με τον καρκίνο. Εσύ κέρδισες την πρώτη μάχη, αλλά έχασες τον πόλεμο με την αρρώστια. Τραγική ειρωνεία; Έφυγες στην παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, τον οποίο νίκησες το 2008 (!)

Αγαπημένη Πρόεδρε, όλοι σε θυμόμαστε όπως έζησες και εν τέλει έφυγες: γενναία, μαχήτρια και δυναμική!In this article

Join the Conversation