M. Κάτσης | Τα αμείλικτα ερωτήματα για τις αναθέσεις των ΕΛΤΑ στον Πάτση

+Ηχητικό

Για την διαγραφή Πάτση από την ΚΟ της ΝΔ και την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ μίλησε Στο Κόκκινο και στους Γιώργο Κυρίτση και Άγγελο Τσέκερη ο Μάριος Κάτσης.

Ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή πριν από 1 χρόνο για τα ΕΛΤΑ σχετικά με εντάλματα πληρωμή, μέχρι τότε ήταν 200.000 ευρώ, που τώρα έφτασαν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Με την ερώτηση όπως είπε ζητούσε από το υπουργείο που έχει την εποπτεία για το έργο των ΕΛΤΑ, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα:Αν είναι νόμιμο και ηθικό

Αν γνώριζε όλη αυτή την τη σπατάλη δημόσιου χρήματος

Για το γεγονός ότι χρησιμοποιούσαν τη δικηγορική εταιρεία του κυρίου Πάτση προκειμένου να παρέχει νομικές συμβουλές και υπηρεσίες προς τη διοίκηση των ΕΛΤΑ για εκκρεμείς υποθέσεις ανοικτές ή οτιδήποτε άλλο.

Όπως τόνισε ο Μάριος Κάτσης, η ερώτηση που κατέθεσε έμεινε αναπάντητη και αυτό είναι πολιτικά μεμπτό όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μάλιστα ανέφερε ότι ο Ανδρέας Πάτσης κατά τη διάρκεια κοινής εμφάνισης που είχαν σε τηλεοπτικό πάνελ, ούτε λίγο ούτε πολύ προειδέασε ότι θα έρθουν κι άλλες πληρωμές στο μέλλον. Οπότε όπως σημείωσε ο Μάριος Κάτσης, η παραίτηση για λόγους ευθιξίας που επικαλείται ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ δεν μπορεί να εμφανίστηκαν σήμερα, από τη στιγμή που ήταν γνωστή από το τότε.

«Για να είμαι σαφής επικαλούνται λοιπόν ότι στη βάση του ψηφιακού μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ επειδή τα ΕΛΤΑ ως φορέας που παρέχει την καθολική υπηρεσία δηλαδή έχει την υποχρέωση από το Σύνταγμα και από το νόμο για ισότιμη πρόσβαση στην αλληλογραφία να πηγαίνει και στο πιο απομακρυσμένο και το πιο ορεινό στο πιο δυσπρόσιτο σημείο ακόμα και αν αυτό δεν ωφελεί την εταιρεία, άρα λοιπόν υποχρεούται να πάει στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας, και γι αυτό αποζημιώνεται από το κράτος».

«Υποτίθεται λοιπόν ότι πήραν τις νομικές συμβουλές του κ. Πάτση οι οποίες σας λέω ότι φτάσαν το ένα εκατομμύριο ευρώ ένα χρόνο μετά, για να ανταπεξέλθουν σε νομικά ζητήματα που εγείρει η Κομισιόν όσον αφορά τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις για τον ανταγωνισμό». «Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής, αφενός υπάρχει σύμβαση των ΕΛΤΑ με την ίδια την εταιρεία την αμερικανική την οποία εκπροσωπεί η επισήμως ο κ. Πάτσης, άρα λοιπόν γιατί δεν πλήρωναν απευθείας την εταιρεία και πλήρωναν τον κ. Πάτση αφού υπάρχει σύμβαση με την αμερικανική εταιρεία;»
«Δεύτερο ερώτημα, αν δεχτούμε ότι ο κύριος Πάτσης πληρωνόταν από την από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ για να τα δίνει στους Αμερικανούς, για την ψυχή της μάνας του το έκανε δηλαδή δεν έπαιρνε προμήθεια;» «Πώς επιλέχθηκε η εταιρεία που είναι η συγκεκριμένη που έχει εκπρόσωπο τον βουλευτή Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας για να εκπροσωπήσει τη διοίκηση των ΕΛΤΑ στις ανοιχτές διαμάχες με την Κομισιόν»

«Τρίτο ερώτημα: Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πώς πριν αναλάβει η Νέα Δημοκρατία υπήρχε μία Διεύθυνση Νομικών υπηρεσιών στο οργανόγραμμα των ΕΛΤΑ και αμέσως μετά αυτή αναβαθμίστηκε σε Γενική Διεύθυνση και όταν μιλάμε για Γενική Διεύθυνση σήμερα από κάτω εκτός από Γενικό Διευθυντή, έχει και διευθυντές. Έχει λοιπόν μία Γενική Διεύθυνση με μία προϊστάμενο και από κάτω και τρεις διευθυντές και από κάτω, ακούστε, 10 νομικούς οι οποίοι είναι συνεργάτες. Άρα μιλάμε για ένα τμήμα 14 ατόμων, 10 + 3 + η προϊσταμένη το οποίο όμως κάνει outsourcing στον βουλευτής της ΝΔ».

Σύμφωνα με τον Μάριο Κάτση το θέμα δεν είχε παίξει στα ΜΜΕ γιατί το είχε θάψει η «λίστα Πέτσα», καθώς κουμπάρος του κ. Πέτσα είναι ο κ. Πάτσης.
In this article

Join the Conversation