Τσάμικες προκλήσεις μέσω Ηνωμένων Πολιτειών!

Eκδήλωση στο Staten Island της Νέας Υόρκης με τον τίτλο «Δείπνο του Κογκρέσου για την Τσαμουριά» (Cameria Congressional Dinner)

Εκμεταλλευόμενη το κλίμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ και τους τρόπους που οι υποψήφιοι χρησιμοποιούν για την άντληση της ψήφου – τα λόμπι και χρηματοδοτήσεις- η Αστική Αλβανο-Αμερικανική Λίγκα, αφιερώνει τον φετινό «Αλβανικό Νοέμβρη» στην προβολή της αποκαλούμενης γενοκτονίας των Τσάμηδων απ’ την Ελλάδα!!!

Συγκεκριμένα διοργανώνει εκδήλωση στο Staten Island της Νέας Υόρκης με τον τίτλο «Δείπνο του Κογκρέσου για την Τσαμουριά» (Cameria Congressional Dinner). Έχει βαρύνουσα σημασία να αναφερθεί ότι ο δείπνος διοργανώνεται από πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, επικεφαλής του Αλβανικού λόμπι στις ΗΠΑ, Τζόζεφ Ντιογκουάρντι (Joseph J. Dioguardi) είναι ωστόσο αφιερωμένος στη συλλογή ψήφου και τιμώμενο πρόσωπο τον  βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος,  Gregory Weldon Meeks – Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στη σχετική ανακοίνωση των αλβανών διοργανωτών αναφέρεται μάλιστα διαστρεβλώνοντας στοιχεία απ’ το βιογραφικού του, ότι είναι ο πρώτος μουσουλμάνος Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών, ενώ το ορθό είναι ο πρώτος εκ των αφροαμερικανών μελών του Κογκρέσου!

Για την εκδήλωση αλλά και στην πρόσκληση που διακινούν έχει συνημμένο προπαγανδιστικό οπτικο-ακουστικό  υλικό με αναφορά στις υποτιθέμενες σφαγές και γενοκτονία εις βάρος των Αλβανών στη Θεσπρωτία.

Στόχευση της αδιάκοπης προσπάθειας ειδικά απ’ το 90 και μετά παρακινούμενων κύκλων αλβανών στις ΗΠΑ είναι να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι η Ελλάδα περιορίζει το δικαίωμα μετακίνησης πολιτών που είχαν φύγει απ’ τη Θεσπρωτία και ζουν πλέον στην Αλβανία, δεν τους αναγνωρίζει περιουσίες, παραβιάζει άλλα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάνουν λόγο μάλιστα για ύπαρξη ομαδικών τάφων στη Θεσπρωτία συγγενών τους που δεν τους επιτρέπουν οι αρχές να τους οργανώσουν ατομικούς τάφους κ.α.

Η κρατική πολιτική της Αλβανίας που χρησιμοποιεί τους κύκλους αυτούς διαχρονικά επιδιώκει τη δημιουργία αντίβαρου για την γηγενή Εθνική Ελληνική Μειονότητα και τη διεκδίκηση για την διαιώνιση αξιοπρεπούς παρουσίας της στα πάτρια εδάφη.

Ο χρηματοδοτούμενος από περίεργες ομάδες Αλβανών στις ΗΠΑ Τζόζεφ ΝτιοΓκουάρντι στην έκκληση του για συμμετοχή στο βραδινό δείπνο για τον βουλευτή Γκρέγκορυ Ουέλντον Μεξ κάνει λόγο για συμβολή στην καταγγελία της Ελλάδας στην παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων!




Απο το epiruspost.gr

In this article

Join the Conversation