Ευχαριστήρια επιστολή του Μιχαήλ Θεοδώρου για τις εκλογές των εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσα/ε, Αφού ευχαριστήσω πρώτα όλη την ομάδα που αποτέλεσε το ψηφοδέλτιό μας και εσάς, τους αφανείς πρωταγωνιστές, που με την ψήφο σας ανατρέψατε στην πράξη το τραγικό καθεστώς...

Συναδέλφισσα/ε,

Αφού ευχαριστήσω πρώτα όλη την ομάδα που αποτέλεσε το ψηφοδέλτιό μας και εσάς, τους αφανείς πρωταγωνιστές, που με την ψήφο σας ανατρέψατε στην πράξη το τραγικό καθεστώς των «δοτών» της Κεραμέως και το εφιαλτικό σενάριο να έχει η κυβερνητική παράταξη και τις δυο έδρες των Αιρετών στο νομό, ήθελα να δεσμευτώ απέναντί σας, σε ένα πλαίσιο πολιτικών αρχών, που θα διέπει την άσκηση του ρόλου μου, ως Αιρετού εκπροσώπου σας, στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο:

Ο Αιρετός δεν ανήκει στην εποχή του Θρασύβουλου Γκόρτσου, που ο κομματάρχης του Σκούταρης, είχε «όλο το χωριό να» – στο χέρι. Δυστυχώς οι αυτονόητες έννοιες πολιτικού πολιτισμού και αισθητικής, όπως ξέρετε, δεν είναι και τόσο αυτονόητες για όλους.

Ο Αιρετός δεν εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του, αλλά όλους τους συναδέλφους, που θεωρούνε αδιαπραγμάτευτες έννοιες πολιτικού πολιτισμού την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.

Ο Αιρετός δεν πουλάει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», ούτε «καθρεφτάκια και χάντρες σε ιθαγενείς», τάζοντας δήθεν θέσεις «κατόπιν ενεργειών» του, διότι πολύ απλά ο κάθε εκπαιδευτικός, τοποθετείται με τα μόριά του στο σχολείο τοποθέτησης, όπως ρητά ορίζει η νομοθεσία.

Ο Αιρετός σέβεται όλους τους νόμους, όπως πχ τον νόμο των προσωπικών δεδομένων και δεν «βομβαρδίζει» συναδέλφους με ενοχλητικά μηνύματα σε τηλέφωνα και μέιλς, τα οποία απέκτησε με τις πλάτες δυστυχώς, θεσμικών φορέων.

Ο Αιρετός είναι «το μάτι και το αυτί» του συναδέλφου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, υπάρχει για να τον προστατεύει από την αυθαιρεσία των προϊσταμένων αρχών και όχι πχ να φωτογραφίζεται μαζί με αυτές, ως τακτικοί «συνταξιδιώτες» ή σε άλλα ενσταντανέ, επιβεβαιώνοντας τη θεωρία της κυκλικής πόρτας.

Τέλος, το σημαντικότερο, σε ότι με αφορά, δεν έχω σκοπό να παραμείνω κολλημένος σε καμία «καρέκλα». Στόχος μου είναι να προσφέρω από τη θέση που βρίσκομαι και όχι να μου προσφέρει η θέση. Η οικειοθελής μου απομάκρυνση μετά από δύο συνεχόμενες θητείες και η ανάδειξη νέων προσώπων, είναι προσωπική δέσμευση, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί καθεστωτική νοοτροπία ή πιο απλά, «παράγκα».

Συναδέλφισα/ε,

Θεωρώ τον εαυτό μου έναν από μας. Μην περιμένεις από μένα να ακούσεις «ωραία» λόγια και καθωσπρεπισμούς. Θα εκφραστώ, όπως ακριβώς τα λέμε και μεταξύ μας, στα σχολεία, όταν συζητάμε. Με την επιστολή μου αυτή, σας καλώ προσωπικά, έναν προς έναν ξεχωριστά, όλους όσους μοιραζόμαστε την ίδια αισθητική και το ίδιο όραμα, να δώσετε δύναμη με τη συμμετοχή σας, στην αλλαγή και στο αύριο.

Θεοδώρου Μιχάλης, Αιρετός Εκπαιδευτικών Α/μιας Εκπ/σης, ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας



In this article

Join the Conversation