Μια ανάθεση από τον ΟΛΗΓ έφερε την παραίτηση του Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Β. Γιόγιακα. Τι απαντά ο Βουλευτής.

.

Στην παραίτηση του Διευθυντή του πολιτικού του γραφείου στην Αθήνα προχώρησε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.

Ουσιαστικά τον εξώθησε στην παραίτηση μόλις ξεκίνησε η δημοσιογραφική έρευνα του δημοσιογράφου και εκδότη Βαγγέλη Αναστασίου, για μία απευθείας ανάθεση που έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΗΓ, σε εταιρεία στην οποία μετέχει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κυβερνητικού βουλευτή Θεσπρωτίας.

Συγκεκριμένα, στις 8 Νοεμβρίου ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗΓ Θανάσης Πορφύρης προχώρησε στην ανάθεση της υπηρεσίας προετοιμασίας και παρουσίασης ομιλίας –συγγραφή κειμένου και παρουσία σε Power Point- με θέμα τις «πράσινες δράσεις» στην εταιρεία PUBLICIS CONSULTANTS ATHENS, που έχει έδρα στην Αθήνα.

Το ποσό της ανάθεσης ήταν 2.400 ευρώ πλέον του ΦΠΑ. Το ποσό μπορεί να θεωρείται μικρό, όμως αφορούσε μόνο στην συγγραφή μιας ομιλίας και το power point που θα την συνόδευε, ώστε στη συνέχεια να την εκφωνήσει σε κάποια δημόσια παρουσία του ο Διευθύνων του ΟΛΗΓ.

Και προφανώς το θέμα θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο αν στην εταιρεία στην οποία έγινε η ανάθεση δεν μετείχε, σε διοικητική μάλιστα θέση, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βασίλη Γιόγιακα στην Αθήνα. Αυτό από μόνο του ήταν αρκετό για να προκαλέσει σχόλια και συνειρμούς με δεδομένες άλλωστε τις στενές σχέσεις που διατηρεί ο γαλάζιος βουλευτής με τα λοιπά γαλάζια στελέχη που έχει τοποθετήσει η κυβέρνηση σε διάφορες καλά αμειβόμενες θέσεις του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Ο Βασίλης Γιόγιακας ρωτήθηκε λοιπόν στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας για την συγκεκριμένη ανάθεση και δήλωσε πλήρη άγνοια. Μέσα στα επόμενα λεπτά παραίτησε τηλεφωνικά τον Διευθυντή του γραφείου του, κίνηση που δείχνει πανικό αλλά και προσπάθεια να μην χρεωθεί ο ίδιος την ανάθεση που έγινε.

Προφανώς οι εντυπώσεις μένουν, μένει όμως και η ουσία. Άλλωστε δεν είναι πρώτη φορά που οι απευθείας αναθέσεις του ΟΛΗΓ γίνονται θέμα.

Η συγκεκριμένη έχει και οσμή σκανδάλου καθώς ο Διευθύνων Σύμβουλος επιλέγει να πληρώσει με χρήματα του ΟΛΗΓ μία ομιλία για την ενίσχυση της δικής του δημόσιας εικόνας, η οποία είναι άγνωστο που και πότε θα γίνει.

Το βασικό ερώτημα είναι γιατί ο κυβερνητικός βουλευτής, επέλεξε να καρατομήσει τον πιο στενό του συνεργάτη, στηρίζοντας με την κίνηση του αυτή τη διοίκηση της ΟΛΗΓ. Και μάλιστα λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Ποια συμφέροντα τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή;

Απο το thespro.gr

Tι απαντάει ο Βασίλης Γιόγιακας

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με δημοσίευμα του τοπικού Τύπου σχετικά με υπόθεση απ’ ευθείας ανάθεσης του ΟΛΗΓ:

«Όσοι με ξέρουν, καταλαβαίνουν ότι ποτέ δεν είχα ούτε θα έχω σχέση με όσα υπονοούνται στο δημοσίευμα τοπικού Μέσου. Οι σχέσεις μου ήταν και είναι καθαρές. Επειδή δεν θέλω να μείνει στον αέρα ακόμα και η πιο ασήμαντη, και η πιο κακόβουλη καταγγελία, επιχείρησα αμέσως να διερευνήσω τη σχέση του συνεργάτη μου με τα όσα γράφονται, ο οποίος είχε την ευθιξία να θέσει στη διάθεσή μου την παραίτησή του, εξηγώντας μου τις ενέργειές του για τις οποίες ωστόσο δεν ήμουν ενήμερος. Πέραν αυτού δεν νομίζω ότι αξίζει να πούμε κάτι άλλο.».In this article

Join the Conversation