Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Δελτίο τύπου

Σαράντα εννιά χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τιμούμε τους νέους και νέες που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της Δημοκρατίας της Δικαιοσύνης και της Ελευθέριας. Το συνθήματα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» που ηχούσαν στους δρόμους εκείνες τις μέρες παραμένουν επίκαιρα και φάρος για τους σημερινούς αγώνες που πρέπει να αναπτυχθούν.

Οι  φωνές των φοιτητών που ακούστηκαν  σε όλο τον πλανήτη, δημιουργώντας ένα κύμα αλληλεγγύης στον αγώνα και φέρνοντας τη διεθνή κοινότητα προ των ευθυνών της, έμελλαν να γίνουν ορόσημα κάθε αγώνα για καλύτερες συνθήκες ζωής.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου, προβάλλει και υπενθυμίζει σε όλους τη διαχρονική ανάγκη στην υπεράσπιση της δημοκρατίας, στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.

Δικαιώματα που ταλανίζονται με τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και παραγόντων της χώρας και έχουν δημιουργήσει ενα τοξικό κλίμα που θυμίζει άλλες εποχές.

Οι αγώνες τα τελευταία χρόνια ενάντια στις περικοπές των μισθών, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις άνευ όρων, ενάντια στον εγχώριο φασισμό και ενάντια στους πολέμους, είναι αγώνες που ακολουθούν το δρόμο του Νοέμβρη.

Είναι χρέος όλων μας να κάνουμε πράξη τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, όχι μόνο τιμώντας τους αγωνιστές του τότε, αλλά γιατί το μέλλον μας ανήκει.
In this article

Join the Conversation