Στην Παραμυθιά ο Πρέσβης της Γερμανίας Dr. Roland Wegener

Σε ένα ιδιαιτέρως εγκάρδιο  και φιλικό κλίμα, το απόγευμα της Τετάρτης 13/04/2011 πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σουλίου η προγραμματισμένη επίσκεψη του Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Roland...

Σε ένα ιδιαιτέρως εγκάρδιο  και φιλικό κλίμα, το απόγευμα της Τετάρτης 13/04/2011 πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Σουλίου η προγραμματισμένη επίσκεψη του Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr. Roland Wegener,  που συνοδευόταν  από την Γερμανίδα Πρόξενο στην Ήπειρο κ. Lohr Kerstin με την Δήμαρχο κ. Σταυρούλα  Μπραΐμη – Μπότση, τον Αντιδήμαρχο κ. Μαμούρη Δημήτριο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ντίνο Χρήστο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς κ. Παντελή Χαράλαμπο και τον Διευθυντή του Γυμνασίου Παραμυθιάς κ. Φιλλίπου Ευάγγελο.

Ο κ. Πρέσβης  στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε στο Δημαρχείο Σουλίου με την κα Δήμαρχο, συζήτησαν κοινού ενδιαφέροντος θέματα συνεργασιών με τη Γερμανία, θέματα παιδείας, τουρισμού, περιβάλλοντος, ανάπτυξης, τρόπων προώθησης και διατήρησης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ιδιαίτερη έμφαση  δόθηκε στην προγραμματισμένη επίσκεψη και προσφορά εθελοντικής εργασίας από Γερμανούς πολίτες  για την επισκευή και ανάδειξη του  χώρου στο μικρό θεατράκι Παραμυθιάς, καθώς και για φιλοξενία σχολείων των  δύο χωρών.

Η κ. Μπραΐμη στη συνέχεια του προσέφερε εγχάρακτο αναμνηστικό έμβλημα της  Παραμυθιάς, που απεικονίζει  τον τόπο εκτέλεσης των 49 Προκρίτων, ένα καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, βιβλία που αναφέρονται στο ιστορικό Σούλι και στη Μαρτυρική πόλη της Παραμυθιάς,  καθώς επίσης και έντυπο  υλικό του Δήμου Σουλίου με τις φυσικές ομορφιές του.

Στη συνέχεια, με επιθυμία του, ο  κ. Πρέσβης ξεναγήθηκε  στην πόλη της Παραμυθιάς, όπου  και επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το διδακτήριο Βούλγαρη, ζητώντας να του αναφερθεί η ιστορία του σχολείου και οι προτάσεις της Δημάρχου για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου. Επίσης, με τη συνοδεία του, περπάτησε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και ολοκλήρωσε τη επίσκεψή του στο μνημείο των 49 προκρίτων.

In this article

Join the Conversation