Χειροτονία νέου Ιεροδιακόνου από τον Μητροπολίτη Παραμυθίας

+Φωτογραφίες

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου Παραμυθιάς, τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας κ.κ. Τίτου συνοδευόμενος από τον  Γενικόν Αρχιερατικόν Επιτρόπον πρωτοπρεσβύτερον π. Βελισσάριον Σάντα, τον Αρχιμανδρίτην π. Μεθόδιον Ντελήν, Ηγούμενον της Ιεράς Μονής Κοιμ.Θεοτόκου Γηρομερίου, κληρικών και διακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε εις υποδιάκονον τον κύριον Ματθαίον Ζήσην του Φιλίππου, νέον ευσεβή και διακρινόμενον επί χρηστοηθεία, καταγόμενο εκ του χωρίου Παλαιοκκλησίου και εν συνεχεία εις την Θείαν Λειτουργίαν  τελέσθηκε η χειροτονία του εις διάκονον.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε στον νεοχειροτονονηθέντα ιεροδιάκονο καλή διακονία, να είναι άξιος και η χάρις του Πολιούχου Αγίου Δονάτου να τον στηρίζει στο θεάρεστο έργο του και να του δίνει δύναμη και υγεία.

Ο νέος ιεροδιάκονος δέχθηκε ευχές των κληρικών, των συγγενών του και όλων όσων συμπροσευχήθηκαν στην ακολουθία της χειροτονίας του.

In this article

Join the Conversation