ΠΑΣΟΚ | Αναπληρωτής Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης ο Παναγιώτης Νταής

Αρκετά είναι νέα πρόσωπα στις επιτροπές


Στους καινούριους τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που ανακοινώθηκαν επισήμως από την Χαριλάου Τρικούπη, από εδώ και πέρα ανατίθεται η παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και η τεκμηριωμένη κριτική που φιλοδοξεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στους αντιπάλους του στον δρόμο προς την κάλπη της απλής αναλογικής.

Αρκετά είναι νέα πρόσωπα, με σημαντικά βιογραφικά στον τομέα τους, η δε σύνθεση θεωρείται ισορροπημένη καθώς εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις του κόμματος, ενώ σημαντικό ρόλο αναλαμβάνουν στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Παναγιώτης Νταής αναλαμβάνει το πόστο του Αναπληρωτή Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης με Γραμματέα την Έφη Στεφοπούλου.

Οι Χάρης Δούκας, Ηλίας Κικίλιας, Μιχάλης Καλαντζόπουλος, Μανώλης Βελεγράκης, Χρήστος Κακλαμάνης, Θανάσης Πετρόπουλος και οι πρώην υπουργοί Γιώργος Κουτρουμάνης, Γιάννης Κουτσούκος, Παύλος Γερουλάνος και Γιώργος Πεταλωτής αναλαμβάνουν το βάρος καίριων τομέων όπως οι Ενέργεια – Οικονομία – Ανάπτυξη – Εργασία – Κοινωνική Ασφάλιση – Αγροτική Ανάπτυξη – Θεσμοί – Δικαιοσύνη – Αμυνα – Τουρισμού.

Για πρώτη φορά συγκροτείται τομέας Ιδιωτικού Χρέους και Προστασίας των Δανειοληπτών προκειμένου να υπογραμμιστεί η έμφαση που δίνεται στο θέμα, αλλά και να τονιστεί η πολιτική αντίστιξη με τη Ν.Δ., για παράδειγμα, όπου τον εν λόγω τομέα κρατά ο υιός Πάτσης. Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο θα έχουν ο Δημήτρης Σπυράκος, εκ των συντακτών του Νόμου του 2010 για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, που θεωρείται έξπερτ.

Η προσέλκυση προσώπων από την Κοινωνία των Πολιτών ήταν προτεραιότητα, αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη, υπογραμμίζοντας ότι αξιοποιήθηκαν πολλά βιογραφικά από τη δεξαμενή της διαδικασίας τύπου opengov που εισήγαγε το Κίνημα για τη στελέχωση των τομέων.

Στα “βαριά βιογραφικά” συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παλαιοδήμος με θητεία στον ESM, o Αλέξανδρος Ραγκούσης με διεθνή εμπειρία σε πολιτικές ανάπτυξης, εμπορίου και επενδύσεων στην Παγκόσμια Τράπεζα, ο Κωνσταντίνος Τσάνης εμπειρογνώμονας ψηφιακής διακυβέρνησης «The World Bank Group» στην Ουάσιγκτον κ.λπ.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου πλαισιώνει τον Τομέα Πολιτικής Προστασίας, ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός αναλαμβάνει γραμματέας Πολιτισμού και η Κατερίνα Λάσπα τον τομέα Εθελοντισμού.

Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι τομείς εξωτερικών, αυτοδιοίκησης και απόδημου ελληνισμού.In this article

Join the Conversation