Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας, για την πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στα Γιάννενα

Ανακοίνωση

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ–ΔΗΜΟΣΙΟΥ–ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ–ΟΣΕ–ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ– ΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ ΕΣΤΑΜΕΔΕ) απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ της περιοχής μας για πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στα Γιάννενα στις 08/12/2022 σε αυτά τα πλαίσια εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΗΠΕΙΡΟΥ – ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Όλοι στην περιφερειακή συγκέντρωση Ηπείρου – Αιτωλοακαρνανίας – Κέρκυρας – Λευκάδας Την ΠΕΜΠΤΗ 08/12/2022 στις 10:30 π.μ.  Στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

• Να αποδοθεί άμεσα η 13η και 14η σύνταξη και τα αναδρομικά του 11μήνου χωρίς προαπαιτούμενα.
• Γενναίες αυξήσεις, μετά από 13 χρόνια σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές. Κατώτερη σύνταξη 650 ευρώ από 384 που είναι σήμερα.
• Πλήρη ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στην καταβαλλόμενη σύνταξη.
•  Να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία και στις υπόλοιπες δομές υγείας.
• Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
• Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού στον ΕΦΚΑ.

Είμαστε ξανά στο δρόμο του αγώνα και δεν ανεχόμαστε την κυβερνητική κοροϊδία και μερίδας μέσων μαζικής ενημέρωσης, ότι όλοι οι συνταξιούχοι θα πάρουν αυξήσεις.

Συγκεκριμένα:
ü Όταν ο πληθωρισμός τρέχει σε ρυθμούς 12 και 13%, η αύξηση που θα δοθεί μετά από 13 χρόνια, θα είναι της τάξης του 7,5%. Η αύξηση δεν θα δοθεί στις επικουρικές συντάξεις.
ü Ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν καμία αύξηση, γιατί με το νόμο 4387/16 του ΣΥΡΙΖΑ (νόμος Κατρούγκαλου), φορτώθηκαν την λεγάμενη «προσωπική διαφορά», νόμο που θα καταργούσε η Ν.Δ. αλλά τον διατηρεί και τον εφαρμόζει.

Όλοι οι συνταξιούχοι τώρα τα Χριστούγεννα έπρεπε να πάρουν την 13η σύνταξη. Αντί αυτής θα πάρουν βοήθημα 250 ευρώ, όσοι παίρνουν σύνολο κύριας και επικουρικής σύνταξης κάτω από 800 ευρώ.

Για επτά χρόνια όλες οι κυβερνήσεις δεν εφαρμόζουν την δικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δεν αποδίδουν τα αναδρομικά
στους συνταξιούχους.
Ότι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας, ιδιωτικοποιείται περαιτέρω.
Δεν ανεχόμαστε, δεν αποδεχόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε με τις αντιλαϊκές πολιτικές σας. Είμαστε ξανά στο δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε ότι έχουμε πληρώσει με την δουλειά
μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτε.
Όσοι μέχρι σήμερα κυβερνήσατε και σήμερα συνεχίζετε, είστε όλοι υπεύθυνοι για την φτωχοποίησή μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 08/12/2022 ώρα 10:30 π.μ.
ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

In this article

Join the Conversation