Εόρτασε πανηγυρικά η Ψάκα Παραμυθιάς την προστάτιδα της Αγία Βαρβάρα

Γράφει ο π. Ηίας Μάκος

Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Ψάκκα Παραμυθιάς η προστάτιδα του χωριού Αγία Βαρβάρα. Στον ομώνυμο ναό τελέστηκε, ανήμερα, θεία λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο ηγούμενος της Μονής Γηρομερίου αρχιμανδρίτης Μεθόδιος.

Συμμετείχε πλήθος πιστών, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο π. Μεθόδιος, ο οποίος με αφορμή το μαρτύριο της αγίας, προέτρεψε και οι πιστοί να δίνουμε τη δική μας μαρτυρία χωρίς να δειλιάζουμε, αλλά με θάρρος.

Ακολούθησε ένα πολύ ωραίο έθιμο, να παρατίθεται από την Εκκλησιαστική Επιτροπή νηστήσιμο γεύμα για όλους, κάτι, που συμβάλει στην κοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και δημιουργεί αφετηρίες αγάπης.

Η Αγία Βαρβάρα ζούσε ζωή ανάστασης, διδάσκοντάς μας, στις ημέρες μας, ότι τίποτε άλλο δεν μπορεί να ανακουφίσει την ανθρώπινη ψυχή, όσο η βεβαιότητα ότι το φθαρτό και ταλαιπωρημένο σώμα μας, το οποίο θα παραδοθεί στο θάνατο, πρόκειται να αναστηθεί άφθαρτο και αθάνατο σε ζωή πολύ ανώτερη από την παρούσα.

Είναι επομένως άμεση ανάγκη οι πιστοί να θεραπεύσουμε τις πληγές της ψυχής μας, να τις επουλώνουμε, ώστε να ανακοπεί η ακατάσχετη ροπή μας προς το κακό.



In this article

Join the Conversation