Το συνδικάτο υπαλλήλων τουρισμού ξενοδοχείων & συναφών επαγγελμάτων Θεσπρωτίας για το δώρο των Χρστουγέννων

Ανακοίνωση

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Το δώρο Χριστουγέννων δεν χαρίζεται. Είναι κατάκτηση και δικαίωμα μας. Μη δεχτείς να στο στερήσουν.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα, ανεξάρτητα απ’ τη σχέση εργασίας (ορισμένου ή αορίστου, με μερική ή πλήρη απασχόληση, εποχικοί),έχουν δικαίωμα να παίρνουν τα δώρα και τα επιδόματα.

Στον κλάδο του επισιτισμου και του τουρισμού η κατάσταση θυμίζει ζούγκλα. Όλο το έτος,αλλά ειδικά κατά τη θερινή και εορταστική περίοδο ξεχνάμε ωράριο, οικογένεια και προσωπική ζωή. Πληρωνόμαστε με ψίχουλα, δουλεύουμε με μισά ένσημα και απλήρωτες υπερωρίες. Με κίνδυνο για την ζωή και την σωματική μας ακεραιότητα οι ντελιβέραδες.

Εκτός όλων αυτών οι εργοδότες δεν μας καταβάλουν τα δώρα ή μας τα ζητάνε πίσω. Το ίδιο συμβαίνει με το επίδομα και την αποζημίωση της άδειας μας. Το ίδιο με τις προσαυξήσεις των Κυριακών και των αργείων. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο!

Πρέπει να τη σταματήσουμε. Μην επιτρέπεις να σου λένε πως “δεν δίνουν δώρα εδώ” ή ότι ” τα δώρα δεν ήταν στη συμφωνία”.ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΑ.

Το σωματείο είναι εδώ. Βρίσκεται σε ετοιμότητα για να ενημερώσει και να βοηθήσει τον κάθε εργαζόμενο. Να παρέμβει όπου χρειαστεί.

● Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.
● Κανείς να μην επιστρέψει το δώρο του στον εργοδότη.
● Όποιος δεν το πάρει μέχρι τις 21 Δεκέμβρη να έρθει αμέσως σε επαφή με το σωματείο, για να διεκδικήσουμε την καταβολή του.In this article

Join the Conversation