Ικανοποιητική η κίνηση του Πασχα στην Παραμυθιά

Ελαφρώς αυξημένη ήταν η επισκεψιμότητα στην Παραμυθιά κατά τις ημέρες του Πάσχα σε σχέση με πέρυσι. Η πληρότητα των ξενοδοχείων άγγιξε το 100% αλλά οι επισκέπτες επέλεξαν λιγότερες...

Ελαφρώς αυξημένη ήταν η επισκεψιμότητα στην Παραμυθιά κατά τις ημέρες του Πάσχα σε σχέση με πέρυσι. Η πληρότητα των ξενοδοχείων άγγιξε το 100% αλλά οι επισκέπτες επέλεξαν λιγότερες μέρες για την διαμονή τους σε σχέση με την περσινή χρόνια. Ικανοποιητική ήταν και η παρουσία των Παραμυθιωτών από τα μεγάλα αστικά κέντρα, οι περισσότεροι των οποίων διάλεξαν για την άφιξη τους στο δεύτερο μισό της Μεγάλης Εβδομάδας. Top ημέρα και φέτος το Μεγάλο Σάββατο με την Παραμυθιά να είναι πνιγμένη στο κόσμο. Σημαντικό είναι το γεγονός πως η Παραμυθιά ήταν στο πρόγραμμα 3 μεγάλων τουριστικών γραφείων έστω και ως συμπληρωματική επίσκεψη αλλά και η αναφορά στην Παραμυθιά δύο τηλεοπτικών τουριστικών εκπομπών της ΝΕΤ και του ΣΚΑΙ τις προηγούμενες  εβδομάδες.

Όλα τα παραπάνω είναι ιδιαιτέρως σημαντικά αν αναλογιστεί κάνεις την έλλειψη εκδηλώσεων εκτός από το ημερήσιο πανηγύρι στο Καρβουνάρι και την έλλειψη συντονισμένων δράσεων για προβολή. Επίσης αρνητικό είναι το γεγονός πως οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κινήθηκαν στα τετριμμένα των παλαιοτέρων ετών, χωρίς να υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο που θα μπορούσε να υποστηρίξει το τουριστικό προϊόν.

Όσον αφορά τα εμπορικά καταστήματα, κινήθηκαν στα περσινά νούμερα, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που παρουσιάστηκε αισθητή πτώση, εξερχομένων αυτών με τοπικά προϊόντα, ενώ θα πρέπει να υπολογίσουμε πως σύμφωνα με στοιχεία των επιμελητήριων ανά την Ελλάδα, κατά τις ημέρες του Πάσχα τα εμπορικά καταστήματα κάνουν το 20% του ετήσιου τζίρου.

Η προβολή της πόλης μας, η αναβίωση παλαιών εθίμων, οι δημιουργία νέων εκδηλώσεων, η δημιουργία και η δραστηριοποίηση φιλαρμονικής και σώματος προσκόπων και επιτέλους η δραστηριοποίηση των πολιτιστικών συλλόγων και των φορέων της πόλης, είναι απαραίτητα για ένα λαμπερό Πάσχα που θα αναγκάσει ένα μεγάλο μέρος των επισκεπτών να ξαναγυρίσει.

Με βάση τα παραπάνω, κινείται και η συμμετοχή της Παραμυθιάς σε έκθεση τουρισμού στην Κύπρο σε δύο εβδομάδες, για την οποία η Περιφέρεια Ηπείρου ζητά από τους ιδιώτες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο περίπτερο της Περιφέρειας, να έρθουν σε επαφή με την περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας. Στην παραπάνω έκθεση η Παραμυθιά συμμετέχει με τετρασέλιδο φυλλάδιο στοχευόμενο στον εναλλακτικό τουρισμό, παραγωγή της www.paramythia-online.gr και με τετρασέλιδο φυλλάδιο της εφορίας αρχαιοτήτων για το αρχαίο κάστρο της Ελέας.

In this article

Join the Conversation