Στο αρχείο ο φάκελος αδειοδότησης του Επιχειρηματικού Πάρκου, επειδή… ξέχασαν να απαντήσουν…

...επί δυόμιση χρόνια...

Το 2022 έκλεισε με μία ακόμα αποτυχία να καταγράφεται στο ενεργητικό ή μάλλον στο παθητικό, της σημερινής διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα των κοινών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της θυγατρικής εταιρίας της ΟΛΗΓ, “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”.

Η συγκρότηση του Δ.Σ της “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, έχει ως ακολούθως:

Ρεγγίνα Δηλαβέρη, ως Πρόεδρος του Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος.
Αθανάσιος Πορφύρης, ως Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.
Δημήτριος Κλιάφας, ως μέλος του, μη εκτελεστικό μέλος.

Μάλιστα έχουν ορίσει τους εαυτούς τους στη θέση αυτή, μέχρι την 28η Οκτωβρίου 2025, με αμοιβή 250€ ανά συνεδρίαση ο καθένας. Το 2022 συνεδρίασαν τρεις φορές και αμείφθηκαν με 750€ ο καθένας τους.

Σύμφωνα λοιπόν με διασταυρωμένες πληροφορίες, με απόφαση της Διεύθυνσης Αδειοδότησης Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Πάρκων, της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το αίτημα για αδειοδότηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Ηγουμενίτσας, απορρίπτεται και ο φάκελος του έργου τίθεται στο αρχείο!!!

Αιτία, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είναι το γεγονός ότι για χρονικό διάστημα δυόμιση ετών, ουδεμία ανταπόκριση ανταπόκριση υπήρξε σε διευκρινίσεις που ζητήθηκαν εγγράφως από την αρμόδια υπηρεσία, από τη διοίκηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Ηγουμενίτσας και παρά τα σχετικά έγγραφα του Υπουργείου!

Με λίγα λόγια, η διοίκηση του Επιχειρηματικού Πάρκου, επί δυόμιση χρόνια δεν έκανε το παραμικρό για να προχωρήσει η αδειοδότηση ενός έργου, που μακροπρόθεσμα θα δημιουργούσε 400 θέσεις εργασίας, σε έναν νομό που τις έχει τόσο ανάγκη.

Μάλιστα σε μια χρονική συγκυρία όπου οι μετοχές της ΟΛΗΓ Α.Ε. περνάνε από τα χέρια του δημοσίου στον ιδιώτη, στην προκυμμένη στον όμιλο Grimaldi, και τη στιγμή που δεν γνωρίζουμε το παραμικρό από όσα προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης, καθώς και εάν στα επιχειρηματικά πλάνα του Ιταλικού ομίλου, συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου.

Άλλη μία ευκαιρία ανάπτυξης αυτού του τόπου, λόγω της απραξίας των “υπευθύνων”, πηγαίνει χαμένη, παραπέμποντας το έργο στις καλένδες, με άγνωστο το μέλλον του…
In this article

Join the Conversation