Αντιδράσεις για την μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας

Ο φορέας διαχείρισης δηλώνει παντελή άγνοια για την απόφαση του υπουργείου, αφού δεν είχε προηγηθεί καμιά απολύτως συζήτηση ή ενημέρωση

Το πρόβλημα των απορριμμάτων που εδώ και χρόνια ταλανίζει το νησί της Κέρκυρας, μπαίνει σε ρότα… Ηπείρου και κατάλληλος χώρος κρίθηκε από το αρμόδιο υπουργείο αυτός που βρίσκεται και ήδη λειτουργεί στο Ελευθεροχώρι του δήμου Δωδώνης.

Ωστόσο, οι τοπικοί άρχοντες εκφράζουν την έκπληξή τους, διότι ως τώρα δεν είχαν καμιά απολύτως ενημέρωση. Ο φορέας διαχείρισης δηλώνει παντελή άγνοια για την απόφαση του υπουργείου, αφού δεν είχε προηγηθεί καμιά απολύτως συζήτηση ή ενημέρωση.

Την έκπληξή του εξέφρασε στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Χρήστος Ντακαλέτσης, σημειώνοντας πως ανακύπτουν περαιτέρω ζητήματα και υπήρξε αιφνιδιασμός. Επιπλέον θέτει και θέμα με τον πρόσθετο όγκο των απορριμμάτων και σχετικά με τη δυναμικότητα που το εργοστάσιο έχει, προς την επεξεργασία των απορριμμάτων. Τέλος, ο κ. Ντακαλέτσης τόνισε πως τίθενται και περιβαλλοντικοί λόγοι, αφήνοντας να εννοηθεί πως οι αιρετοί θα συζητήσουν σε βάθος την απρόσμενη αυτή εξέλιξη.

Η έκδοση του ΦΕΚ για τη μεταφορά απορριμμάτων από την Κέρκυρα στα Γιάννενα ικανοποιεί το νομό της Κέρκυρας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δήμαρχος Μερόπη Υδραίου.

Χαρακτηρίζει «ευχάριστη» την είδηση, εκτιμώντας ότι με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η μεταφορά των απορριμμάτων σε χαμηλότερες τιμές για τον πολίτη. «Πετύχαμε αυτό που άλλοι μας έλεγαν ότι είναι αδύνατο και δεν μπορεί να γίνει», υπογραμμίζει η κυρία Υδραίου και χαρακτηρίζει ρεαλιστική την επιτευχθείσα συμφωνία, τονίζοντας επιπλέον πως «το πετύχαμε χωρίς να υπάρχει καμιά πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για το δημότη».In this article

Join the Conversation