Α. Σπυρόπουλος | Δεν ανησυχούμε για το πολιτικό μέλλον του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα. Το σημαντικό είναι η προοπτική των Ελλήνων πολιτών

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3

Στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3 και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα παραχώρησε συνέντευξη ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Όσο περισσότερο οι πολίτες ενισχύσουν το ΠΑΣΟΚ, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα μας δώσουν για να επιβάλλουμε τις πολιτικές, που θεωρούμε σημαντικές για την επόμενη μέρα του τόπου. Δεν ανησυχούμε για το πολιτικό μέλλον του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα. Για μας το σημαντικό είναι η προοπτική των Ελλήνων πολιτών και αυτό θέτουμε μετ’ επιτάσεως και στην προεκλογική και στην μετεκλογική συζήτηση για το σχηματισμό Κυβέρνησης. Δεν θα παρασυρθούμε σε μια συζήτηση, η οποία έχει να κάνει μόνο με τα πρόσωπα ή τον οριακό σχηματισμό μιας κυβέρνησης, αλλά κυρίως με τις πολιτικές που αυτή θα εφαρμόσει την επόμενη ημέρα», ανάφερε ως πολιτικό διακύβευμα.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη περί κυβέρνησης των ηττημένων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25 από την Α΄ Κυριακή, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος σχολίασε : «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κανένα κοινό σημείο με τον κ. Βαρουφάκη. Θυμόμαστε όλοι τις πολιτικές του κ. Βαρουφάκη, που ήταν υπουργός του κ. Τσίπρα. Όπως θυμόμαστε και τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Έχει αλλάξει κάτι τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Δεν έχω δει καμία αλλαγή ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από τον κ. Βαρουφάκη» σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

«Ρωτάτε συνεχώς εμάς, το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, αν θα συγκυβερνήσουμε είτε με τον έναν είτε με τον άλλον, αλλά δεν ρωτάτε τα δύο μεγάλα κόμματα. Στη Νέα Δημοκρατία έχουν προεξοφλήσει ότι θα πάμε σε δεύτερες εκλογές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σταθερότητα της χώρας. Έχει κουλτούρα συνεργασίας ο κ. Τσίπρας που έφερε την απλή αναλογική, όταν λέει ότι “αν δεν είμαι πρώτος, δεν μπαίνω σε κανένα σενάριο σχηματισμού κυβέρνησης;”» διερωτήθηκε ο κ. Σπυρόπουλος.

Ο Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανέδειξε ότι «για εμάς είναι σημαντικό το κοινωνικό κράτος και όχι να υπονομεύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μια καλύτερη Παιδεία. Είχαμε τα εργαλεία να βελτιώσουμε το κοινωνικό κράτος και να υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές και όχι μόνο επιδοματικές πολιτικές; Φυσικά, το Ταμείο Ανάκαμψης» τόνισε και συμπλήρωσε αναφορικά με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ότι «το σημαντικό είναι να συζητήσουμε για θεσμικές και μόνιμες ενισχύσεις, πάνω σε σημαντικά ζητήματα, και όχι για επιδοματικές πολιτικές. Δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης κατηγορούσε τον κ. Τσίπρα όταν ήταν αντιπολίτευση για επιδοματικές πολιτικές και σήμερα κάνει ακριβώς το ίδιο».



In this article

Join the Conversation