Στον Δήμο Σουλίου η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων

Στον Δήμο Σουλίου βρίσκονται τις τελευταίες μέρες η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων, Ε. Λ. Α. Τ. (50 τροχόσπιτα με 300 περίπου μέλη της) οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει  στις...

Στον Δήμο Σουλίου βρίσκονται τις τελευταίες μέρες η Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων, Ε. Λ. Α. Τ. (50 τροχόσπιτα με 300 περίπου μέλη της) οι οποίοι έχουν κατασκηνώσει  στις όχθες του Ποταμού Αχέροντα, με σκοπό εκτός από την αναψυχή και την εθελοντική εργασία σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου.

Την Πέμπτη 28 Απριλίου 2011, οι υπηρεσίες καθαριότητας του  Δήμου, με την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων και εθελοντές, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν  καθαρισμό του  ιστορικού χώρου Σουλίου, προκειμένου να αναδειχθούν   οι φυσικές ομορφιές της.

Τα μέλη της Ε.Λ.Α.Τ, στην σχετική ανακοίνωση αναφέρουν, πως καθαρίζοντας το Σούλι προστατεύουμε το ιστορικό χώρο και γενικότερα το βουνό από τυχόν πυρκαγιές που μπορεί να προκληθούν από πεταμένα αντικείμενα στο δάσος τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα μέλη της Ε. Λ. Α. τα υποδέχθηκε η Δήμαρχος κα Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση,  ο Αντιδήμαρχος κ. Μαμούρης Δημήτριος και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γλυκής κ. Τζίμα Λαμπρινή. Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, αντάλλαξαν απόψεις για την προβολή και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο Δήμος Σουλίου. Τα μέλη έμειναν ενθουσιασμένα με την ιστορία, τα τοπία και το  φυσικό κάλλος της περιοχής και έδωσαν την υπόσχεση και για μελλοντική επίσκεψη στον Δήμο μας. 

Είναι σαφές πως παρόμοιες δράσεις είναι απαραίτητες τόσο για την τουριστική προβολή του Δήμου μας, όσο και για την εδραίωση του εθελοντικού κινήματος στις συνειδήσεις όλων μας.

In this article

Join the Conversation