Κέρδισε τις εντυπώσεις στην Ολλανδία η Ήπειρος

Στη διεθνή τουριστική έκθεση Vakantiebeurs στην Ουτρέχτη

Στη διεθνή τουριστική έκθεση Vakantiebeurs στην Ουτρέχτη συμμετείχε τις προηγούμενες μέρες η Περιφέρεια Ηπείρου, στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια μεταφέρει θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου. Σημειώνεται δε ότι υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από επισκέπτες της ηλικιακής ομάδας 50+. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, η Ολλανδία είναι σημαντική αγορά για την Ελλάδα και κατατάσσεται στην 6η θέση στο σύνολο του τουρισμού σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ (Απρίλιος 2022). Η πλειοψηφία των επισκεπτών εντάσσεται στην ηλικιακή κατηγορία 25-54 έτη σε ποσοστό 36.5% και 55+ σε ποσοστό 41.5%. Ανήκει στο μεσαία και υψηλά εισοδήματα, μεσαίου και ανώτερου επιπέδου εκπαίδευσης, διαμένει σε ξενοδοχεία. Η μέση διάρκεια διακοπών τους είναι 11 ημέρες και η κράτηση γίνεται τρεις μήνες νωρίτερα.

Το περίπτερο της Ηπείρου επισκέφθηκε μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας, «ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδας και τερματοφύλακας της Ουτρέχτης, Βασίλης Μπάρκας, ο οποίος αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση να είναι ‘πρεσβευτής’ της Ηπείρου στο εξωτερικό, προβάλλοντας τις ομορφιές του τόπου μας» όοπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Περιφέρεια Ηπείρου – εκ μέρους της οποίας συμμετείχαν η διευθύντρια Τουρισμού Ιουλία Μαρκούλα και ο περιφερειακός σύμβουλος Φώτης Φώτης, ως επικεφαλής της αποστολής- διοργάνωσε παράλληλα και συναντήσεις Β2Β μεταξύ των Ηπειρωτών επαγγελματιών τουρισμού και των τουριστικών πρακτόρων της Ολλανδίας.



In this article

Join the Conversation