Με το φως της ημέρας γίνεται γνωστό το μέγεθος της καταστροφής απο τον ανεμοστρόβιλο. Περισσότερα από 10 τα πληγέντα σπίτια.

Σε εξέλιξη είναι η καταγραφή των ζημιών. Σε επιφυλακή η πολιτική προστασία.

Με το πρώτο φως της ημέρας γίνεται γνωστό το μέγεθος της καταστροφής από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου το βράδυ της Πέμπτης από τις κοινότητες Αγοράς, Σκανδάλου, Γλυκής και Ποταμιάς καθώς και στην πεδιάδα της περιοχής.

Σε εξέλιξη είναι η καταγραφή των ζημιών και η προσπάθεια αποκατάστασης τους, με τα περισσότερα προβλήματα να επικεντρώνονται στις κοινότητες Αγοράς και Σκανδάλου με τα σπίτια που έχουν πληγεί να ξεπερνούν τα 10, αρκετά από αυτά έχουν μείνει χωρίς στέγη ενώ οι πληγείσες οικογένειες κατά την διάρκεια της νύχτας φιλοξενήθηκαν σε σπίτια συγγενών. Ζημιές επίσης έχουν προκληθεί σε καμινάδες και περιφράξεις.

Αρκετές ζημιές επίσης έχουν προκληθεί σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε τυροκομείο της περιοχής αλλα και σε αγροτεμάχια με πολλά ελιόδεντρα να έχουν εκριζωθεί.

Συνεργεία της ΔΕΗ επενέβησαν σε τουλάχιστον 20 περιπτώσεις με πτώσεις στύλων και δέντρων ενώ προβλήματα στην ηλεκτροδότηση παραμένουν ακόμα και τώρα.

Στο σημείο εξακολουθούν να βρίσκεται η Πυροσβεστική Παραμυθιάς, με την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σουλίου ενώ αναμένεται και κλιμάκιο της Πολίτικης Προστασίας Ηπείρου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων και στην Βάσω Γκόρου ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, ανέφερε πως εξετάζεται να ζητηθεί η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τόνισε πως πρωταρχικό μέλημα είναι οι πληγείσες οικογένειες να μπορούν να βρίσκονται με ασφάλεια στα σπίτια τους, ενώ σημείωσε πως η πολιτική προστασία βρίσκεται σε επιφυλακή για το νέο κυμα κακοκαιρίας, βρισκόμενη σε συνεχή επικοινωνία με τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργο

Για την εξέλιξη της καταγραφής των ζημιών και την πορεία των καιρικών φαινομένων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.




In this article

Join the Conversation