Πέντε γυναίκες κυνηγοί βραβεύτηκαν ως μέλη ομάδων αντιμετώπισης του υπερπληθυσμού των αγριόχοιρων

Από την Κυνηγετική Συνομοσπονδίας και της Ε’ ΚΟ Ηπείρου παρουσία του υφ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά

Στην απονομή τιμητικών διακρίσεων σε πέντε γυναίκες κυνηγούς της Ηπείρου, μέλη των συνεργείων δίωξης αγριόχοιρων, που συστάθηκαν με πρωτοβουλία του υπ. Περιβάλλοντος για να αντιμετωπιστεί ο υπερπληθυσμός του αγριόχοιρου, προχώρησε η Κυνηγετική Συνομοσπονδίας και η Ε’ ΚΟ Ηπείρου.

Η εκδήλωση έγινε παρουσία του υφ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά, ο οποίος τιμήθηκε κιόλας από τον πρόεδρο της ΚΣΕ Γεώρ. Αραμπατζή για την συμβολή του σε αυτήν τη διαφορετική αντιμετώπιση του κυνηγίου από την Πολιτεία.

Όπως επισήμαναν στις τοποθετήσεις τους τόσο ο πρόεδρος της ΚΣΕ Γεώρ. Αραμπατζής, όσο και ο πρόεδρος της Ε’ ΚΟΗ Νικ. Παπαγρηγορίου, είναι η πρώτη φορά που η Πολιτεία αναγνωρίζει, όχι στα λόγια αλλά με πράξεις το ρόλο των κυνηγετικών οργανώσεων και της κυνηγετικής δραστηριότητας ως διαχειριστικό μέτρο στην προστασία του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων, καθώς επίσης στην αντιμετώπιση της λαθροθηρίας και στην εκπόνηση μελετών από τις επιστημονικές ομάδες και τους συνεργάτες των Ομοσπονδιών.

Αμφότεροι εξέφρασαν προσωπικές ευχαριστίες προς τον κ. Αμυρά για τις παρεμβάσεις του σε προσωπικό επίπεδο είτε θεσμικά είτε από το βήμα της Βουλής.

«Είναι η πρώτη φορά που ένας υπουργός “έβαλε πλάτη” στις κυνηγετικές οργανώσεις και αυτό αποδείχθηκε με τη χρηματοδότηση των οργανώσεων για δύο συνεχόμενες χρονιές από το Πράσινο Ταμείο, από τις θέσεις του υπουργείου στην αστήρικτη επιχειρηματολογία σε βάρος του κυνηγίου μέσα στη Βουλή, με ανακρίβειες και ιδεοληψίες και σε μία σειρά άλλων παρεμβάσεων και δράσεων, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση», ανέφερε ο κ. Παπαγρηγορίου.

Ο πρόεδρος της Ε’ ΚΟΗ επανάφερε ως αίτημα προς την πολιτική ηγεσία την ανάγκη θεσμοθέτησης διοικητικών προστίμων για τους λαθροθήρες, που οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, όμως πλην ελαχίστων περιπτώσεων, οι υποθέσεις αυτές παραγράφονται, χωρίς να τιμωρηθεί κανείς.



.

In this article

Join the Conversation